Milyonlar merakla bekliyor! Asgari ücret için 2 formül

Aralık ayında belirlenecek asgari ücret zammı ile birlikte en düşük emekli aylığı için de değerlendirmeler hız kazandı. Ekonomi yönetimi, asgari ücrete yapılacak artışta %25 oranını öngörürken, AK Parti ise bu oranı %28-30 arasında değerlendiriyor. Bakanlar ve ekonomi uzmanlarının katılımıyla düzenlenen toplantılarda konunun ele alındığı, bu doğrultuda etki analizlerinin yapıldığı bildirildi.

Milyonlar merakla bekliyor! Asgari ücret için 2 formül

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücretin belirlenmesinde sendikalar, işverenler ve hükümetin ortak görüşlerinin önemli olduğunu vurguladı. Şimşek, "Tüm tarafların rekabet gücünü koruma konusunda duyarlı davranacağına inanıyorum" dedi.

AK PARTİ'NİN ARTIŞ BEKLENTİSİ

Sabah’ta yer alan habere göre, AK Parti kaynakları, işçilerin ve işverenlerin mağdur olmadan enflasyon artışını dikkate alan bir artış yapılacağına dair açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, "Verilecek oran işten çıkarmalara neden olmamalıdır" ifadeleri kullanıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, mevcut enflasyon oranı, makroekonomik dengeler ve satın alma gücü gibi faktörleri göz önünde bulunduracaklarını belirtti.

Işıkhan, "Geçen yıl aralık ayında izlediğimiz yol neyse, bu yıl da aynı şekilde ilerleyeceğiz. Enflasyona ezdirmeyecek, vatandaşın satın alma gücünü koruyacak bir ücret seviyesinde anlaşmaya varılmasını arzu ediyorum" dedi.

EMEKLİ AYLIĞI ARTIŞINDA NELER BEKLENİYOR?

Emekli aylıklarının artırılmasıyla ilgili değerlendirmeler de sürüyor. Emekli aylıklarının yılsonu enflasyon oranına göre belirleneceği düşünülüyor. Bu konuda yapılan analizler, artışların ne kadar olacağını belirlemek adına büyük önem taşıyor.

Milyonlar merakla bekliyor! Asgari ücret için 2 formül
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.