Şanlıurfa’da barış programı belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz geliyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Yıldız ve Şenyaşar aileleri arasındaki barış töreninin yeri ve saati belirlendi.

Şanlıurfa’da barış programı belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın katılımıyla Yıldız ve Şenyaşar aileleri arasında yapılacak barış töreninin yeri ve saati belli oldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Tören, 27 Ekim Pazar günü öğleden sonra Eyyübiye Millet Bahçesi'nde düzenlenmesi bekleniyor. Törenin güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için önlemler alınacak. Bu çerçevede, her iki aileden 45 kişilik bir heyetin katılmasına izin verilecek. Kalabalık bir topluluğun oluşmasını engellemek amacıyla, katılımcı sayısının sınırlandırılması kararlaştırıldı.. 

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ DA KATILACAK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, daha önce Bingöl’deki bir yatırım açılışının ardından helikopterle Şanlıurfa’ya geçmeyi planlıyordu. Ancak, geçtiğimiz günlerde Ankara’daki TUSAŞ tesislerinde meydana gelen ve 5 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırı sonrası Yılmaz’ın, Ankara’dan uçakla Şanlıurfa’ya geleceği de konuşuluyor. Bu durum, Yılmaz’ın programında değişikliklere neden olabilirken, barış töreni için gerekli hazırlıkların sürdüğü bildirildi.

NELER OLMUŞTU?

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları, 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde Suruç’ta esnafı ziyaret etmişti. Şenyaşar ailesine ait dükkana giren Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi fertleri arasında silahlı kavga çıkmıştı. Dükkanda başlayan olay, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmiş; Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile eski vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Çıkan olaylarda 8 kişi de yaralanmıştı.

 

Şanlıurfa’da barış programı belli oldu! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz geliyor
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.