Şanlıurfa’da otomobil ticaretinde yeni dönem: İhlallere 100 bin TL’ye kadar ceza

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına yönelik sosyal medya platformlarına yeni düzenlemelerin getirileceğini açıkladı. Gürcan, bu platformların belirlenen kurallara uymamaları halinde her bir ilan için 10 bin TL ile 100 bin TL arasında ceza uygulanacağını belirtti. Yeni uygulamanın Türkiye genelinde, Şanlıurfa dahil 81 ilde geçerli olacağı vurgulandı.

Şanlıurfa’da otomobil ticaretinde yeni dönem: İhlallere 100 bin TL’ye kadar ceza

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına ilişkin yeni bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 

Habertürk'te yer alan bilgilere göre, özellikle bazı sosyal medya platformlarında yayımlanan otomobil ilanlarına yönelik sıkı denetim ve düzenlemeler getirilecek. Gürcan, bu platformların belirlenen kurallara uymaması halinde her bir ilan için 10 bin TL ile 100 bin TL arasında ceza uygulanacağını belirtti. “Ya belirlenen kurallara uyacaklar ya da ağır yaptırımlarla yüzleşmek zorunda kalacaklar” ifadesini kullandı. Ayrıca, yeni uygulamanın Türkiye genelinde, Şanlıurfa dahil olmak üzere 81 ilde geçerli olacak.

YENİ DÜZENLEME DETAYLARI

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, motorlu kara taşıtları ticaretinde yapılan değişikliklerin distribütörlere yeni yükümlülükler getirdiğini belirtti. Bu kapsamda, distribütörlerin yetkili satıcılara belirli kurallar çerçevesinde araç tedarik etmesi gerekecek. Öne çıkan kurallar şunlardır:

Yetkili satıcının, son üç yıllık satış ortalamasını aşan miktarda araç alması yönünde zorlanmaması. Fatura tarihinden sonra araç fiyatlarının artırılmaması. Araçların, yetkili satıcılara 15 gün içinde teslim edilmesi. Yetkili satıcının satışlarını veya kampanyalara katılımını başka mal veya hizmet alımlarına bağlamaması.

YETKİ BELGESİ İŞLEMLERİNDE KOLAYLIKLAR

Gürcan, motorlu araç ticaretiyle ilgilenenler için yetki belgesi alım sürecinde de bazı kolaylıklar sağlandığını duyurdu. Artık iş yeri açma ve çalışma ruhsatı zorunluluğu kaldırıldı. Ayrıca, lise mezuniyeti şartına 1 Mart 2025’e kadar muafiyet getirildi. Bu düzenlemeler, sektördeki girişimcilerin iş kurmasını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

 

Şanlıurfa’da otomobil ticaretinde yeni dönem: İhlallere 100 bin TL’ye kadar ceza
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.