Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen yarışma başladı

Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Şanlıurfa’da başladı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılması bekleniyordu, ancak Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrası iptal oldu.

Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen yarışma başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Peygamberler şehri Şanlıurfa, Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’na ev sahipliği yapıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından daha önce İstanbul ve Konya’da düzenlenen Türkiye Uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, ilk kez Şanlıurfa’da düzenlendi.

Haliliye’de bulunan Mevlana Celaleddini Rumi Camii Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa 6’sı yurt dışından 4’ü ise yurt içinden olmak üzere 10 kişiden oluşan jüri heyetinin yer aldığı yarışmaya, 34 ülkeden 41 okuyucu katıldı.

Yarışmanın açılış programında Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa İl Müftüsü Ramazan Tolan, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasiler, yarışmacılar ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katılması bekleniyordu, ancak Ankara'da meydana gelen terör saldırısı sonrası iptal oldu. 

Yoğun davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen yarışmanın açılış programı protokol konuşmaları ile başladı.

4 gün sürecek olan Kur’an-ı Kerim’i Ezbere Okuma ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dallarında düzenlenecek yarışmanın ödül töreni ise Ankara’da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Yarışmanın ilk günü Hafızlık ve Güzel Okuma Yarışması bölümünde 3 yarışmacının sunumu ile tamamlandı. 

 

Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen yarışma başladı
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.