Şanlıurfa’da 6 yıl sonra taziye çadırı kuruldu! “Bizi yalnız bırakmadınız”

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye olmasının ardından Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için 6 yıl 4 ay sonra Suruç’ta taziye çadırı kurdu.

Şanlıurfa’da 6 yıl sonra taziye çadırı kuruldu! “Bizi yalnız bırakmadınız”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de, eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında seçim çalışması sırasında Şenyaşar ailesinin iş yerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu 66 yaşındaki Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Adil (25) ve Celal Şenyaşar (45) ile İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. 

Eski AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları ile Şenyaşar ailesi arasında çıkan ve 4 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı davasında mahkeme, tahliye kararı vermişti. Fadıl Şenyaşar cezaevinden çıktı.

ŞENYAŞAR AİLESİ 6 YIL SONRA TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye olmasının ardından önümüzdeki günlerde Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için bugün Suruç’ta taziye çadırı kuruldu.

6 yıl 4 ay sonra kurulan taziye çadırında DEM Parti Milletvekilli Ferit Şenyaşar ve ailesi, Suruç’ta bulunan bir salonda taziyeleri kabul ediyor.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Hukuk Komisyonu Eş Sözcüsü Sevda Çelik Özbingöl, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, DEM Partili milletvekilleri ve belediye eşbaşkanlarının yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi taziyeye katıldı.

FERİT ŞENYAŞAR: ANNE HERKESE DİRENEREK SONUÇ ALABİLECEĞİNİ GÖSTERDİ

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekilli Ferit Şenyaşar, 2018'de yaşananlara değinerek, şu ifadelere yer verdi:

 "O dönem taziyemizi kurmadık. Bugün birlikte kuruyoruz. Suruç önemli bir yer. 33 Düş Yolcusu burada katledildi. Herkes Suruç'u annemin mücadelesi ile duymaya devam etti. İktidar annemin talebini kabul etmek zorunda kaldı. Anne herkese direnerek sonuç alabileceğini gösterdi. Bir milletvekili olarak anneye nasıl destek verdiysem mücadele eden herkese destek vermeye hazırım. Kimse sessiz kalmasın. Kimse bir bayrak ya da Erdoğan'ın arkasına sığınarak zulüm yapamaz. Bize mücadele boyunca destek veren herkese teşekkür ederiz. Dayanışma amacıyla gelen herkese teşekkür ederiz." 

EMİNE ŞENYAŞAR: BİZİ YALNIZ BIRAKMADINIZ

6 yıl adalet nöbeti tutan Emine Şenyaşar da destek veren herkese teşekkür ederek, "Hala cezaevinde suçsuz yere kalanlar var. Bize çok zulüm ettiler. Bize destek veren herkese teşekkür ederiz. Sizlerin sayesinde mücadele ettik. Bizi yalnız bırakmadınız. Biz herkese adalet istedik. İnşallah adalet gelir ve cezaevinde kalan herkes biran önce dışarı çıkar" ifadelerini kullandı. 

Aile taziyeleri saat 17.00'ye kadar kabul edecek.

 

Şanlıurfa’da 6 yıl sonra taziye çadırı kuruldu! “Bizi yalnız bırakmadınız”
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.