Resmi Gazete’de yayımlandı! Yarından itibaren yüzde 23 zam geliyor

Cumhurbaşkanlığı kararı ile ilaç fiyatlamasında kullanılan euro değeri yüzde 23,5 oranında artırıldı. Yeni zamlı fiyatlar 25 Ekim itibarıyla geçerli olacak ve 2025 yılına kadar aynı değerle devam edecek.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Yarından itibaren yüzde 23 zam geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlaç fiyatlarına yeni bir zam daha geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ilaç fiyatlandırmasında kullanılan euro değeri, ekim ayında yüzde 23,5 artış göstererek 17,5483 TL'den 21,6721 TL'ye yükseltildi. Yeni fiyatlar 25 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek ve 2025 yılı boyunca aynı seviyede kalacak.

ZAMLI FİYATLAR KALICI OLACAK

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, 2025 yılı için ilaç fiyatlamasında yeni bir euro değerlemesi yapılmayacak. Bu karar, ilaç sektöründe önümüzdeki yıl boyunca herhangi bir fiyat güncellemesi olmayacağı anlamına geliyor.

FİYAT KORUMA SİSTEMİ GÜNCELLENDİ

Ayrıca, fiyat koruma baremleri de eurodaki artış oranına göre yeniden düzenlendi. Gerçek kaynak fiyatı baremleri, korumalı ürünlerde 74,72 TL'ye, diğer ürünlerde ise 39,05 TL olarak belirlendi.

Hastaların ve sağlık sektörü temsilcilerinin merakla takip ettiği bu gelişme, özellikle ilaç tedarikinde sıkıntı yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiriyor.

Resmi Gazete’de yayımlandı! Yarından itibaren yüzde 23 zam geliyor
reklam alanı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.