43 ay sonra İmralı’da kritik görüşme! Şanlıurfalı vekil Abdullah Öcalan’ın mesajını paylaştı

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, PKK lideri Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu görüşme sonrası Abdullah Öcalan'ın ilettiği mesajı aktaran Öcalan, Öcalan’ın "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine taşıyacak teorik ve pratik güce sahibim." ifadelerini paylaştı.

5

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK lideri Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı çağrının yankıları devam ederken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı. DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan, 23 Ekim tarihinde İmralı'da Abdullah Öcalan ile bir görüşme gerçekleştirdiğini açıkladı.

Öcalan, bu ziyaretin aile görüşmesi çerçevesinde yapıldığını belirtti.

Ömer Öcalan ayrıca, Abdullah Öcalan'ın mesajını iletti. 

Öcalan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: ‘Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.’ Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı.”