Demirtaş'tan saldırı sonrası açıklama... Bahçeli göndermesi, Öcalan detayı!

Ankara'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili açıklama yapan Selahattin Demirtaş, saldırıyı kınadı ve açıklamasında Devlet Bahçeli'yi kastederek "Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi. Açıklamasında Öcalan'a da yer verdi...

5

 Ankara, Kahramankazan'daki TUSAŞ'a bugün düzenlenen terör saldırısında 5 kişi şehit oldu, 13 de yaralı var.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya dair “Büyük ihtimalle PKK'nın yaptığı ile ilgili değerlendirmede bulunduk” ifadelerini kullandı.

Saldırıya dair dikkat çeken bir açıklama ise tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş'tan geldi. Saldırıyı kınayan Demirtaş Öcalan'ın siyasetin yolunu açması halinde destekçisi olacaklarını belirterek “Ankara’daki saldırıyı kınıyoruz, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizle birlikte acil şifalar temenni ediyoruz. Sorunlarımızın konuşarak, diyalogla, siyaset yoluyla çözülmesi arayışlarını kanla kesmeye çalışan anlayış bilmeli ki eğer Öcalan bir inisiyatif alır ve siyasetin önünü açmak isterse tüm gücümüzle arkasında olacağız” dedi.

Açıklamasında isi vermese de MHP Lideri Devlet Bahçeli'yi kasteden Demirtaş “Demokratik siyaseti ve barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya, iradesiz kılmaya yönelik hiçbir yaklaşımı kabul etmeyeceğiz. Herkes hesabını kitabını buna göre yapmalıdır. Barış isteyenlerin sesinin, kimden gelirse gelsin bu defa bastırılmasına asla izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında "Şayet terörist başının tecriti kaldırılırsa, gelsin DEM Parti grup toplantısında konuşsun, terörün bittiğini, örgütün lağvedildiğini ilan etsin” çağrısında bulunmuştu.

Türkiye ve Türk milleti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını söyleyen Bahçeli, “Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse, umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" diye konuşmuş ve “Ne Kandil, ne Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın. Hodri meydan, buna varız.” demişti.