Şanlıurfa'da "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" yapıldı ancak konserler iptal...

UNESCO tarafından "Müzik Şehri" olarak tanınan Şanlıurfa'da "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" başladı. Lansmana birçok önemli isim katılırken, Ankara’da yaşanan terör saldırısı sonrası programın müziksiz olacağı açıklandı.

Şanlıurfa'da "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" yapıldı ancak konserler iptal...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

UNESCO tarafından "Müzik Şehri" olarak seçilen Şanlıurfa'da "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" yapıldı.

UNESCO Müzik Şehri Lansmanı"na, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Şanlıurfalı ünlü türkücü İbrahim Tatlıses başta olmak üzere il protokolü, sanatçı ve 300’den fazla şehirden temsilciler katıldı. 

ŞILDAK: ÇOK ÖNEMLİ ALANLARA SAHİP BİR MEDENİYETLER BEŞİĞİ ŞEHİR

 Lansmana katılan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, başkent Ankara’da gerçekleşen terör saldırısını lanetleyerek, “Şehit düşen vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet, yaralarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın tarihsel ve kültürel derinliğine vurgu yaparak, “Şanlıurfa kadim bir şehir. Tarihi, derinliklere ve çok uzak dönemlere uzanarak bütün medeniyetlerin ev sahipliğini yapmıştır. Artık günümüzde kesintisiz dönüşümün başlangıcı olarak kabul edilen, bir başka ifadeyle tarihin sıfır noktası olarak adlandırılan, yeni arkeolojik kazıların ışığında insanlık tarihinin sosyal yaşama geçiş aşamalarını bize gösteren çok önemli alanlara sahip bir medeniyetler beşiği şehir” ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHİRDE HER ŞEY MEVCUT”

Şanlıurfa'nın tarih, kültür, arkeoloji, mimari ve gastronomi açısından zengin olduğunu belirten Vali Şıldak, “Bu şehirde her şey mevcut. Müziğimiz de var. 2019 yılından itibaren üzerine çalışılarak hazırlanan bir yol haritası sonucunda, pek çok kurumun katkısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği başvurunun başarısıyla neticelenen müzik şehri unvanının Şanlıurfa’ya kazandırılmasının hayırlı olmasını diliyorum” diye ekledi.

YAVAŞ’TAN SALDIRIYA TEPKİ

Lansmanın açılışında konuşan Yavaş, şehitlere Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek, saldırıyı kınadı. Yavaş, “Samimiyetle söylüyorum, dünyada hiçbir örgüt, çete veya grup yoktur. Terör nereden gelirse gelsin masum insanlarımızın canını alan insanların hepsi birer vahşidir ve yaptıkları iş insanlık suçudur. Hiçbir haklı davası olamaz. Bu nedenle her zaman terörün karşısında olacağımızın bilinmesini güçlü bir şekilde haykırıyorum. Masum bir insanı şehit edip bagaja koyma suretiyle gasp ederek olayı gerçekleştirmişler. İnşallah ikisi öldürülmüş tam bir açıklama yapılmadı.” ifadeleri kullandı. 

“KASIM AYINDA ÖNEMLİ BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ”

Kasım ayında önemli bir toplantı yapacaklarını açıklayan Yavaş, bu toplantıdan karar almaları halinde, Şanlıurfa’da bir tarihi eserin restorasyonu konusunda destek olabileceklerini aktararak, Sözlerine şöyle devam etti:

“Sayın valim Kasım ayında da büyük toplantıyı yapacağız. Bu arada Şanlıurfa belediye başkanımız aynı zamanda encümenimizin üyesi dolayısıyla bu yaptığı etkinliğe katkıda bulunmak için encümen toplantısını bugün burada birlikte kararlaştırıp çeşitli kararlar aldık. Bu arada Harran'ı ve bazı yerleri görme imkanımız oldu inşallah bizler de Tarihi Kentler Birliği olarak eğer Kasım ayındaki toplantıda gerekli kararlar alabilirsek inşallah Şanlıurfa'ya fiziki anlamda da tarihi bir eserin restorasyonu konusunda destek olmaya çalışacağız. Ama biz bu dönemde Tarihi Kentler Birliği olarak farklı bir şey yapıyoruz. Sayın milli komite başkan vekilimiz çok iyi bilecektir çünkü biraz önce bizlere önerdiği teklifte aynı zamanda somut olmayan kültür mirası ile ilgili, somut olan kültür mirasımız yeraltında kalana bir şey olmuyor bir gün yer üstüne çıkarılır inşallah ve insanlığın önüne serilir.”

“YURT İÇİ YURT DIŞI DESTEKLERDE BULUNACAĞIZ”

Mevcut olanların korunması lazım ama kaybettiğimiz bir şey var bizim binlerce yıl kültürümüzün eseri olan maziden gelen masallarımız, geleneklerimiz, şarkılarımız, türkülerimiz, hikayelerimiz bize binlerce yıl önceden atalarımızın mirası ve biz belediye başkanları olarak onların muhafızıyız. diyen Yavaş, “Bu geleneklerimizin, göreneklerimizin, kendimize has adetlerimizin, yemeklerinizin ve özellikle müziğimizin gelecek kuşaklara aktarılması lazım onun için sayın başkanımız çok güzel bir iş yapmış bizler de somut olmayan kültür mirasının yeniden değerlenip Türkiye'de ayağa kaldırılması bütün bölgelerdeki eksiksiz tarihi ve kültürel mirasın ayağa kaldırılması için çalışmaları yapacağız. Yurt içi yurt dışı desteklerde bulunacağız.” dedi.

GÜLPINAR: SADECE ŞANLIURFA İÇİN DEĞİL TÜRKİYE TANITIMI İÇİN DE ÖNEMLİ BİR ADIM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar da Ankara'da TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısını lanetledi.  Gelecek nesiller için terör olaylarının son bulmasını temenni eden Gülpınar, UNESCO Müzik Şehri Lansmanı'nın önemine de dikkat çekerek, "Hepimizin içini acıtan bu haber, hem Anakarayı hem bizi etkiledi" ifadelerini kullandı. 

“Burada çok güzel bir organizasyona imza atmak için buraya geldik. Sadece Şanlıurfa için değil Türkiye tanıtımı için de önemli bir adım” diyen Gülpınar şu ifadeleri kullandı: 

“UNESCO müzik şehri Şanlıurfa seçildi. Ev sahipliği yapmak için daha önce adaylığımızı koyduk 3 şehir ile birlikte yarışıyoruz. 2026 süreci için önemli bir adım. Günlerdir devam eden bir hazırlık var istemezdik böyle olsun. Hepimizin içini acıtan bu haber hem Anakarayı hem bizi etkiledi. Dünden beri Şanlıurfa’dasınız size şükranlarımızı sunuyorum ayağınıza sağlık.”

TÜM KONSERLER İPTAL EDİLDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Müzik Şehri Şanlıurfa Lansman Programı kapsamında düzenlenecek tüm konser ve müzik dinletileri Ankara'da yaşanan terör saldırısı nedeniyle iptal edildiğini duyurdu. 

TATLISES’E ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, programa katılan ve onur ödülüne layık görülen İbrahim Tatlıses’e ödülünü takdim etti. Ödülü alan Tatlıses, “Ne Urfa benden benden kopabildi ne de ben Urfa’dan kopabildi” dedi.

BAŞKAN GÜLPINAR, KÜLTÜR ELÇİSİ OLARAK SEÇİLDİ

Lansmanda Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın Yerel Yönetimler Uluslararası Teşkilatı tarafından, diğer tüm adaylar arasından Kültür Elçisi olarak seçildiği açıklandı. Diyarbakır’da yapılan seçimde Gülpınar bu önemli göreve layık görüldü.

Güzel haberi lansmanda öğrenen Gülpınar, gündemin yoğunluğundan dolayı Diyarbakır’daki seçimi unuttuğunu v kendisini bu göreve layık görenlere teşekkür ettiğini belirtti. 

Müzik ve söyleşilerin Ankara’daki saldırı nedeniyle iptal edildiği program hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Şanlıurfa'da "UNESCO Müzik Şehri Lansmanı" yapıldı ancak konserler iptal...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.