İşsizler müjde: 935 personel alımı yapılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 935 yaşlı bakıcısı alımı yapılacak. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için son başvuru tarihleri, 15 Ekim 2024 ile 30 Ekim 2024 tarihleri arasında Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı (http://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların e-Devlet şifresi ile yapılması zorunlu.

5

Resmi Gazete’de yayımlanan duyuruda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 2390 personel alımı kapsamında, ortaöğretim ve ön lisans mezunlarından yaşlı bakıcısı alımı yapılacağı aktarıldı. Başvuru işlemleri 30 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Başvuru yapacak adayların genel şartların yanı sıra özel şartları da sağlaması gerekmektedir.

935 YAŞLI BAKICISI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

A) Genel Şartlar:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin

(4), (5), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan sözleşmeli pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak, (başvurduğu sözleşmeli personel pozisyonu için belirlenen öğrenim düzeyinin üstü bir öğrenim düzeyinde mezun durumda olup bu öğrenim düzeyinde KPSS puanı bulunan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.)

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya

hak kazanmamış olmak,

ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdamedilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” şartını sağlıyor olmak.

ÖZEL ŞARTLAR VE KONTENJANLAR

YAŞLI BAKICISI                      272        ORTAÖĞRETİM KADIN

YAŞLI BAKICISI                      100        ÖN LİSANS      KADIN

YAŞLI BAKICISI                      416        ORTAÖĞRETİM ERKEK

YAŞLI BAKICISI                      147        ÖN LİSANS          ERKEK