Coca Cola binlerce ürününü piyasadan çekti!

Coca-Cola, yanlış etiketleme nedeniyle 13 binden fazla Minute Maid Zero Sugar Limonata kutusunu geri çağırdı.

Coca Cola binlerce ürününü piyasadan çekti!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yayımlanan raporda, bu ürünlerin aslında tam şekerli limonata içerdiği ve etiketlerinde "sıfır şeker" ibaresinin bulunduğu belirtildi. Coca-Cola, bu durumun ciddi bir yanlış anlama yarattığını ve bu nedenle geri çağırma kararı aldığını açıkladı.

FDA, geri çağırılan ürünlerin "olasılıkla düşük" sağlık riski taşıdığını ifade ederek, durumu ikinci sınıf geri çağırma kategorisine dahil etti. Ancak, normal bir kutu Minute Maid Limonata’nın yaklaşık 40 gram şeker içerdiği düşünüldüğünde, bu hata diyabet hastaları ve şeker alımını sınırlamak isteyen bireyler için ciddi bir sorun teşkil ediyor.

Geri çağırma süreci, özellikle Indiana, Kentucky ve Ohio'daki perakende mağazalarına ulaşan 12'li kartonlar hâlinde satılan ürünleri kapsıyor. Tüketiciler, ambalajlarında yer alan FEB1725CNA veya FEB1725CNB kodları ile bu ürünleri tanıyabilirler. Coca-Cola, CNN’e yaptığı açıklamada, etkilenen tüm ürünlerin piyasadan çekildiğini ve geri çağırma sürecinin bu bölgelerde tamamlandığını duyurdu. Bu durum, Coca-Cola’nın ürün güvenliği konusundaki sorumluluğunu bir kez daha gözler 

 

Coca Cola binlerce ürününü piyasadan çekti!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.