6 Şubat depremlerinden sonra harekete geçtiler! Şanlıurfa dahil 23 ilde çalışmalar tamamlandı

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Şanlıurfa’nın da aralarında olduğu 23 ilde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme etüt çalışmaları tamamlandı.

6 Şubat depremlerinden sonra harekete geçtiler! Şanlıurfa dahil 23 ilde çalışmalar tamamlandı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, mikrobölgeleme etüt çalışmalarıyla kentlerin aktif fay ve heyelan gibi afet tehlikelerini belirleyip yeni yerleşim alanlarının kurulacağı bölgeleri tespit ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, olası afet tehlikesine karşı yerleşim alanlarının doğru seçilmesi ve yapılaşmaya gidilecek alanlardaki riskin belirlenmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yerleşim alanları belirlenmeden önce mikrobölgeleme etütleri yapılarak alanın yapılaşmaya uygun olup olmadığı inceleniyor.

6 Şubat depremleri sonrası Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Malatya, Osmaniye Diyarbakır, Adana, Şanlıurfa, Kilis, Van, Erzurum, Manisa, Karabük, Düzce, Kocaeli, Bolu, Bingöl, Kayseri, Denizli, Burdur, Kütahya, Çorum, Kırşehir illerinde yaklaşık 200 bin hektarlık alanda mikrobölgeleme çalışmaları tamamlandı.

SONDAJ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü Yer Bilimsel Etüt Dairesi Başkanı Ayşe Çağlayan, mikrobölgeleme etüt çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Çağlayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Özellikle yerleşim alanlarını etkileyen ve ülkemizde en önemli aktif fay zonları olarak bildiğimiz Kuzey Anadolu Fay Zonu, Doğu Anadolu Fay Zonu, Batı Anadolu Fay Zonları ile Diri Fay Haritası’nda belirtilen fayların etkilediği yerleşim alanlarında mikrobölgeleme etüt çalışmaları yürütüyoruz. Sondaj, jeofizik ve aktif faylara yönelik paleosismolojik çalışmaları ile pek çok farklı laboratuvarda yapılan çalışmalarla yerleşim alanlarındaki afet tehlikelerini belirliyoruz. Bu sayede yerleşime uygun alanlar ile uygun olmayan alanların sınırlarını net olarak tespit etmiş oluyoruz.”

6 Şubat depremlerinden sonra harekete geçtiler! Şanlıurfa dahil 23 ilde çalışmalar tamamlandı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.