DEM'li isimlerden AK Partili Yıldız'a ziyaret! Şenyaşar ailesinden açıklama geldi...

Ahmet Türk ve Sırrı Süreyya Önder, Suruç'ta AK Parti eski Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve ailesine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Yaşar ise bir açıklama yaparak taleplerinin husumetin son bulması olduğunu söyledi.

DEM'li isimlerden AK Partili Yıldız'a ziyaret! Şenyaşar ailesinden açıklama geldi...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

SURUÇ- Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde Şenyaşar ve Yıldız aileleri arasında yaşanan kanlı olayın ardından dün yaşanan tahliyeler bugün barış umudunu beraberinde getirdi.

AK Parti Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Yıldız ve yakınları, 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesinde Suruç’ta esnafı ziyaret etmişti. Şenyaşar ailesine ait dükkana giren Yıldız’ın yakınları ile Şenyaşar ailesi fertleri arasında silahlı kavga çıkmıştı. Dükkanda başlayan olay, yaralıların kaldırıldığı hastanede devam etmiş; Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları Celal ve Adil Şenyaşar ile eski vekil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız hayatını kaybetmişti. Çıkan olaylarda 8 kişi de yaralanmıştı.

Olayla ilgili Malatya’da devam eden davada dün önemli bir gelişme yaşandı. Anne Emine Şenyaşar'ın 6 yıldır sürdürdüğü adalet nöbetinin ardından oğlu Fadıl Şenyaşar tahliye edildi. Ayrıca Yıldız ailesinden tutuklu üç sanık da tahliye edildi. Anne Şenyaşar ise Şanlıurfa’da başladığı ve Ankara’ya taşıdığı adalet nöbetine son verdi.

AK PARTİ VE DEM'DEN BARIŞ ZİYARETLERİ

AK Parti ve DEM Parti’den isimler barış için harekete geçti. TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelerek barış için çaba harcadı. DEM'li heyet eski Vekil Yıldız’ı ve ailesini Suruç’a bağlı Yoğurtçu Köyü’nde ziyaret etti.

Aynı saatlerde, AK Partili TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve AK Partili bir heyet, Şenyaşar ailesinin Suruç’a bağlı Dikili Mahallesi’ndeki evlerine giderek aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

YILDIZ'DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

Eski Vekil Yıldız DEM'li heyetin ziyaretine dair yaptığı açıklamada “Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Türk ve DEM Parti İstanbul Milletvekili TBMM Başkanvekili Sayın Sırrı Süreyya Önder bizleri ziyaret ettip geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Kendilerine ailem ve şehrim adına teşekkür ederim” dedi.

VEKİL ŞENYAŞAR'DAN TEŞEKKÜR PAYLAŞIMI

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ferit Şenyaşar da husumetin son bulmasını istediklerine dikkat çektiği bir paylaşım yaparak "Şenyaşar ailesi olarak bizim talebimizle aileler arasında husumetin son bulması ve bir daha asla böylesi durumların yaşanmaması adına çabaları için Sayın Sırrı Süreyya Önder ve Ahmet Türk'e Şenyaşar ailesi olarak teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞENYAŞAR AİLESİ 6 YIL SONRA TAZİYE KURACAK

Şenyaşar ailesi, Fadıl Şenyaşar’ın tahliye olmasının ardından önümüzdeki günlerde Hacı Esvet, Celal ve Adil Şenyaşar için 24 Ekim Perşembe günü Suruç’ta taziye çadırı kuracak.

6 yıl sonra kurulacak olan taziye çadırına Ahmet Türk ile DEM Partili vekiller, belediye başkanları ve çok sayıda insanın katılacağı öğrenildi. AK Partili önemli isimlerin de katılması bekleniyor.

Öte yandan her iki aileye yapılan görüşmelerin barışın sağlanması adına olumlu geçtiği öğrenildi. 

DEM'li isimlerden AK Partili Yıldız'a ziyaret! Şenyaşar ailesinden açıklama geldi...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.