Kılıçdaroğlu hakkında resmen soruşturma başlatıldı! İşte nedeni

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ağır eleştirilerde bulunmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Kılıçdaroğlu hakkında resmen soruşturma başlatıldı! İşte nedeni

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18 Ekim'de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alarak, "Lanet olsun sana ve kurduğun düzene!" ifadelerini kullandı. Mesajında, hükümeti ve yargı sistemini sert bir dille eleştiren Kılıçdaroğlu, 5'li çeteler aracılığıyla kamu kaynaklarının israfına ve uyuşturucu baronlarıyla işbirliğine dikkat çekmişti.

Artıgerçek’te yer alan habere göre, eski CHP lideri, sağlık sistemindeki yetersizlikleri vurgulayarak, "Yeni doğan bebeklerimizin canı, para için sağlık çetesine teslim edildi" dedi ve bu sistemin sonuçları arasında 12 bebeğin hayatını kaybettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, söz konusu durumlar için “Allah belanı versin!” ifadesini kullandı ve ülkenin acil bir kurtuluşa ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya paylaşımında kullandığı ifadelerin ardından Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.. Bu gelişme, daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'a hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada "zorla getirilme" kararının kaldırılmasının ardından geldi.

Kılıçdaroğlu hakkında resmen soruşturma başlatıldı! İşte nedeni

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.