TBMM’de kritik hafta! Birçok önemli konu görüşülecek

TBMM’de bu hafta Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın bütçe sunumu ve kadınların soyadı düzenlemesini içeren "9. Yargı Paketi" görüşmeleri öne çıkıyor. Ayrıca, Lübnan’daki Türk askerinin görev süresinin uzatılması tezkere ile ilgili tartışmalar da yapılacak. İşte detaylar…

TBMM’de kritik hafta! Birçok önemli konu görüşülecek

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önemli tartışmalara sahne olacak. Salı günü, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ve 2023 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile ilgili sunum yapacak. 

Bütçe maratonu, bu sunumun ardından bir hafta süreyle komisyon çalışmalarına ara verilmesiyle devam edecek. Bütçe görüşmeleri, 30 Ekim’de başlayacak ve 29 Kasım’a kadar sürecek.

Öte yandan, TBMM Genel Kurulu’nda "9. Yargı Paketi" görüşmeleri de gündemde. Bu paket, kadınların yalnızca kendi soyadlarını kullanmalarına dair düzenlemeleri içermekte. Ayrıca, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı'nın soru sayısının artırılması, mülakat süreçlerinde değişiklikler ve hakaret suçuna ilişkin yeni düzenlemeler de pakette yer alıyor.

Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasıyla ilgili tezkere de Genel Kurul gündemine alınacak.

Bu hafta TBMM’deki tartışmaların yanı sıra, 12 bebeğin ölümüne neden olan "yenidoğan çetesi", anayasa değişikliği ve çözüm süreci konuları da dikkat çekiyor. Siyasi partilerin grup toplantıları, bu önemli konuların ele alınması açısından büyük önem taşıyor.

TBMM’de kritik hafta! Birçok önemli konu görüşülecek

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.