Asgari ücretin ne kadar olacağıyla ilgili en net rakam belli oldu! Tahminlerin üstünde…

Asgari ücretin 2025'te ne kadar olacağı milyonlarca kişi tarafından merak edilirken, enflasyon tahminlerine göre, en net rakam belli oldu.

5

Asgari ücretin belirlenmesine kısa bir süre kala, enflasyon tahminleri ışığında ortaya çıkan net rakamlar dikkat çekiyor. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcı anketine göre yıl sonu enflasyonunun yüzde 41,50 ile 45 arasında olması bekleniyor. Bu veriler, asgari ücrette önemli bir artış öngörülmesine neden oldu.

2024 yılı için yapılan hesaplamalar, asgari ücret artış görüşmelerinin 24.057 TL'den başlamasını işaret ediyor. Ancak, yıl sonu enflasyon oranlarının beklenenden yüksek çıkması durumunda, asgari ücretin net 25 bin TL'yi aşması bekleniyor. Bu artış, işçi sınıfının alım gücünü artırma hedefiyle gerçekleştirilecek.

Ekonomistler, asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon oranlarının yanı sıra ülkedeki ekonomik koşulların ve işverenlerin maliyet yüklerinin de dikkate alınacağını vurguluyor. Bu noktada, asgari ücret artışının dengeli bir çözüm sunması ve işverenleri zor durumda bırakmaması bekleniyor.