Öğretmenlik Mesleği Kanunu, Resmî Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde her ay 23 bin 310 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödeme yapılacak.
Kanun'la öğretmen adaylarının eğitim süreçlerinden atamalarına kadar birçok değişikliğe gidildi.
MİLLÎ EĞİTİM AKADEMİSİ KURULACAK
Buna göre öğretmen adaylarının mesleğe hazırlanması, öğretmen, yönetici ve diğer personelin mesleki gelişimi ve görevde yükselmeleri için eğitim programları hazırlamak, uygulamak ve değerlendirmek üzere MEB'e bağlı Millî Eğitim Akademisi kurulacak.
ÖĞRETMEN ADAYLARININ EĞİTİMİ
Öğretmen adaylarının teorik ve uygulamalı derslerden oluşan hazırlık eğitimi Millî Eğitim Akademisi tarafından verilecek. Öğretmen adaylarının hazırlık eğitiminin süresi 4 dönem olacak veya öğretmen adayının mezun olduğu yükseköğretim programına göre 3 dönem olarak da uygulanabilecek.
ÖĞRETMEN ADAYLARI EN AZ 2 YAZILI SINAVA GİRECEK
Kanun'a göre öğretmen adayları, akademide hazırlık eğitiminde her bir teorik dersten en az 2 yazılı sınava girecek. Her bir dersten not ortalaması 100 üzerinden 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.
ÖĞRETMEN ADAYLARINA YAPILACAK ÖDEME
Kanun'la öğretmen adaylarına, hazırlık eğitimi sürecinde her ay (23 bin 310) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödeme yapılacak. İlgili madde kapsamında kaydı dondurulanlara bu süre boyunca ödeme yapılmayacak.
Öğretmen adayları hazırlık eğitim sürelerinde Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılacak.