Şanlıurfa’da bir haftada, aynı içerikte iki farklı festival: Gerçek olan hangisi?

Şanlıurfa’da önümüzdeki bir hafta içinde, aynı içerikte 2 farklı festival düzenlenecek olması kafalarda soru işareti oluşturdu. 2 ayrı dernek tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali ve 3. Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali yapılacak. Festivallerden ilki 19-20 Ekim tarihleri arasında, diğeri ise 24-27 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Peki bu festivallerden hangisi gerçek olan?

5

Şanlıurfa’da bu yıl 3’üncüleri düzenlenen Göbeklitepe Film Festivali ve Göbeklitepe Kısa Film Festivali hem kamuoyu hem de Şanlıurfalıların kafasında soru işareti oluşturdu. Çünkü festival aynı içerikle, aynı haftada 2 farklı dernek tarafından yapılacak.

Yapılan araştırmalara göre, Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği ve Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği, aynı hafta içerisinde aynı içerikle iki ayrı festival düzenleyecek. İlki, Uluslararası Göbeklitepe Kısa Film Festivali Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından 19-20 Ekim tarihlerinde organize edilirken, diğeri ise Uluslararası Göbeklitepe Film Festivali ismi ile 24-27 Ekim tarihlerinde Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilecek.

Aynı hafta içinde düzenlenecek olan bu iki festivallerin geçtiğimiz yıllarda da birbirine çok yakın tarihlerde organize edildiği öğrenildi.

FESTİVALLERİN DETAYLARI

Şanlıurfa Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen festivalin detayları şöyle:

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Kültür merkezinde düzenlenecek olan festival, 19 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’de kısa film gösterimleriyle başlayacak. Daha sonra saat 16.30’da film oyuncuları ile yapılacak olan söyleşiyle devam edecek. 

20 Ekim Pazar günü ise sırasıyla saat 15.00’de kısa film gösterimleri, saat 16.30’da film oyuncuları ile söyleşi, saat 19.30’da ise gala gecesi ödül töreni ve ardından yapılacak olan konserle sona erecek. 

Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenen festivalin detayları şöyle:

24 Ekim’de Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde, Venedik Film Festivali’nde yarışmış "Tereddüt Çizgisi" filminin gösterimiyle yapılacak. Yönetmen Selman Nacar ve festivalin özel konukları da bu açılışta yer alacak.

25 Ekim’de Harran Üniversitesi'nde belgesel film gösterimleri düzenlenecek ve gösterimlerin ardından yönetmenlerle söyleşi yapılacak. 26 Ekim'de ise Tribeca Film Festivali’nde yer alan "Alien" adlı kısa filmin özel gösterimi, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

Festivalin kapanışı ise 27 Ekim Pazar akşamı yapılacak ödül töreniyle gerçekleşecek. Ödül töreni öncesinde yönetmen Ali Kerem Gülermen’in “Yakamoz” filmi gösterilecek ve ardından bir söyleşi yapılacak.

HANGİSİ GERÇEK FESTİVAL?

Sadece 4 gün arayla düzenlenecek olan bu iki festivalin içerikleri bile hemen hemen aynı olurken, hangisinin gerçek festival olduğu hem Şanlıurfalı vatandaşlar hem de kamuoyu tarafından merak konusu oldu.