Gözler Şanlıurfa Valiliği’nde! Okul saatleri değişiyor mu?

Kış saati uygulamasının geri getirilmesi, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte tartışma konusu oldu. Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir genelge yayımladı. Genelgede, özellikle Şanlıurfa ve diğer illerde okul saatlerinin kış saatine uyumlu olarak değiştirileceği belirtiliyor. Amaç, öğrencilerin karanlıkta okula gitmelerini önlemek ve eğitim süreçlerini daha verimli hale getirmek. İşte detaylar…

Gözler Şanlıurfa Valiliği’nde! Okul saatleri değişiyor mu?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kış saati uygulamasına geçiş, her yıl olduğu gibi bu yıl da tartışma konusu oldu. Şanlıurfa ve diğer illerde okula gidiş saatlerinin değişip değişmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.Peki Şanlıurfa’da ve diğer illerde okula gidiş saatleri değişecek mi?

Hava aydınlanmadan okula gitmek zorunda kalan öğrenciler, bu durumdan yakınırken, veliler de çocuklarını karanlıkta yalnız göndermekte tereddüt yaşıyor. Bu koşullar, hem öğrencilerin güvenliği hem de ailelerin endişeleri açısından sorun yaratıyor. 

Konuya dair yeni bir çalışma gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, valilere gönderdiği genelge ile her ilin gün doğumu ve batımı saatlerine göre okul ders saatlerinin ayarlanmasını valilerin inisiyatifine bıraktı. 

Genelgede, mevzuat gereği yaz saati uygulamasının sürdürülmesi nedeniyle "kış saati" düzenlemesi talebinin il bazında mesai ve ders saatlerinin belirlenmesi için valiliklere bırakıldığı vurgulandı. Şanlıurfa’da gün doğumu saati şu an 06.37 olarak kaydediliyor. 

Yeni genelge çerçevesinde Şanlıurfa Valiliği'nden bir güncelleme yapılması halinde bu saatin dikkate alınması bekleniyor. 

Ancak, il il okul başlama ve bitiş saatleriyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Gözler Şanlıurfa Valiliği’nde! Okul saatleri değişiyor mu?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.