En çok vergi kaçağı hangi meslekte? Bakan Şimşek açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi kaçakçılığına yönelik sert açıklamalar yaparak büyükşehirlerde vergi kaydı olmayanları hedef aldı. Şimşek, kayıt dışılığı önlemek için çapraz denetim yapılması gerektiğini vurguladı.

En çok vergi kaçağı hangi meslekte? Bakan Şimşek açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi sistemi ve kayıt dışı ekonomi hakkında yaptığı açıklamalarla gündem yarattı. AK Parti'nin savunma sanayi fonu için attığı son vergi adımına tepkiler devam ederken, Şimşek vergi vermeyenlerin kullandıkları yolları gözler önüne serdi. Bakan, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken fırıncılardan kuaförlere kadar birçok sektörde yaygın vergi kaçaklarına dikkat çekti.

32 DAİRE SATIN ALAN VATANDAŞIN VERGİ KAYDI YOK

Şimşek, büyükşehirlerde 32 daire satın alan bir vatandaşın vergi kaydı olmadığını, aynı şekilde 65 milyon TL değerinde lüks araba alanların da gelirlerini açıklayamadığını belirtti. Kayıt dışılığı engellemek için tek çözümün çapraz denetim olduğunu söyleyen Şimşek, “En düşük KDV ekmekte. Ama en çok vergi kaçağı fırıncılarda. Kimse vergi vermek istemiyor, bu bir kültür ve zihniyet meselesi” dedi.

Vergi kaçakçılığı örneklerine dikkat çeken Şimşek, bir kuaförün 2.500 lira ödemek isteyen bir müşteriden nakit istemesini, kartla ödemek isteyenlere ise ek komisyon yüklediğini anlattı. Bu tarz uygulamaların denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, vergi kaçağının haksız rekabete yol açtığını belirtti.

Vergi reformu konusunda kararlı olduklarını ifade eden Şimşek, dövize yönelimin temel sebebinin enflasyon olduğunu belirterek, enflasyonu düşürmek için sabır ve kararlılıkla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi. Cari açığı kalıcı olarak çözmek adına enerji bağımlılığını azaltmak ve katma değeri yüksek projeler geliştirmek için programlar uyguladıklarını da ekledi.

En çok vergi kaçağı hangi meslekte? Bakan Şimşek açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.