Şanlıurfa’da elden ödemeye kısıtlama! Bugünden itibaren geçerli olacak

Şanlıurfa'da önemli bir finansal düzenleme devreye girdi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin yalnızca banka veya finansal kurumlar aracılığıyla yapılmasını zorunlu hale getirdi. Bu yeni düzenleme, ülke genelinde 81 ilde uygulanacak ve vergi usulü süreçlerini daha güvenilir hale getirmeyi hedefliyor.

5

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yayımladığı yeni tebliğ ile Şanlıurfa dahil 81 ilde 7 bin liranın üzerindeki tahsilat ve ödeme işlemlerinin banka veya finansal aracı kurumlar üzerinden gerçekleştirilmesini zorunlu hale getirdi. 

Bu önemli düzenleme, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile resmen yürürlüğe girmiş oldu.

Tebliğe göre, mükellef olmayanlar da dahil olmak üzere, 7 bin liranın üzerindeki her türlü tahsilat ve ödeme işlemi, mutlaka banka veya finansal kurumlar aracılığıyla yapılacak.

 Bu kurallara uymayan taraflar için ayrı ayrı cezalar uygulanacak. Zorunluluk kapsamında, ödeme işlemi tahsilat yapanın banka hesabına aktarılırsa ya da finansal kurumun şubesine gidilerek gerçekleştirilirse, kurallara uygun sayılacak. Ayrıca, banka hesabı veya kredi kartı olmayan bir kişi, satıcının hesabının bulunduğu bankaya gidip dekont alırsa, tevsik zorunluluğunu yerine getirmiş olacak. Ancak, satıcının elden ödeme alıp bunu kendi hesabına yatırması durumunda hem alıcı hem de satıcı cezai işlemle karşılaşacak.