Fırat Nehri'nin derinliklerinde yatan milli servet! “Çürümeye terk edilmiş”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Bozova'da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Göbeklitepe Feribotu'nun çürümeye terk edildiğini öne sürdü. Tanal, yerel turizm potansiyelinin göz ardı edildiğini vurgulayarak, bu durumu kamu kaynaklarının israfı olarak nitelendirdi ve ilgili bakanları göreve davet etti.

Fırat Nehri'nin derinliklerinde yatan milli servet! “Çürümeye terk edilmiş”

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bozova’da Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait Göbeklitepe Feribotu’nun çürümeye terk edildiğini iddia etti.

 Tanal, bu durumun yerel turizm açısından büyük bir kayıp olduğunu vurgulayarak, “Bu bir milli servettir. Aynı gemiyi 100 milyon TL’ye yapamazsınız” dedi.

Tanal, açıklamasında, Bozova'nın turizm potansiyelinin göz ardı edildiğini vurgulayarak, “Fırat’ın incisi Bozova, iş bilmez yöneticiler yüzünden hak ettiği seviyede değil. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2019 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne teslim ettiği geminin atıl vaziyette bekletilmesi, kamu kaynaklarının israfı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya üzerinden yapılan eleştirilere de yanıt veren Tanal, “Belediye Başkanı Kasım Gülpınar’ın trolleri, feribotun Kaymakamlığa ait olduğunu iddia ediyor. Oysa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 2020’de yaptığı paylaşımda bu feribotun kendilerine ait olduğunu açıkça belirtiyor.” diye konuştu.

TURİZM POTANSİYELİ GÖZ ARDI EDİLİYOR

Bozova’nın doğal güzelliklerine dikkat çeken Tanal, “Bozova neden bir Kuşadası, Marmaris, Fethiye, Çeşme olmasın? Doğa, güneş, yeşillik ve su gibi turizm alanı için ne desek var. Ancak bu potansiyeli kullanabilecek yöneticilerin eksikliği dikkat çekiyor,” dedi. Tanal, bu sorunun çözümü için bakanları ve ilgili kurumları göreve davet etti.

Tanal, açıklamasının sonunda, Bozova’da çürütülen feribotun turizm alanındaki potansiyelini değerlendirebilecek yöneticilere ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, “Fırat Nehri’ni ve mevcut imkanları kullanarak şehre ve halka hak ettiği değeri verebiliriz” şeklinde konuştu.

 

Fırat Nehri'nin derinliklerinde yatan milli servet! “Çürümeye terk edilmiş”

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.