Türkiye’nin dört bir yanından Şanlıurfa’ya akın edecekler! 3. Göbeklitepe film festivali başlıyor

Şanlıurfa’da düzenlenen 3. Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali, yerli ve yabancı sinemaseverleri 24-27 Ekim tarihleri arasında bir araya getirecek. Festival kapsamında gösterilecek belgeseller, atölye çalışmaları ve film gösterimleri, kentin kültürel mirasını sinema sanatıyla buluşturacak.

Türkiye’nin dört bir yanından Şanlıurfa’ya akın edecekler! 3. Göbeklitepe film festivali başlıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa, bu yıl üçüncüsü düzenlenen Göbeklitepe Uluslararası Film Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği’nin organize ettiği festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Harran Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek.

Bugün festival için Nevali Hotel’de basın toplantısı düzenlendi. Festival Genel Direktörü, Ahmet Yavuzel ve Festival Direktörü Mustafa Deniz Doğan tarafından yapılan toplantıda festival hakkında genel bilgiler verildi. 

FESTİVALE 390 FİLM BAŞVURDU 

Bu yıl festivale 390’dan fazla film başvurdu. Jüri tarafından değerlendirilerek seçilen filmler üç ana kategoride izleyiciyle buluşacak:

Ulusal Kısa Film Kategorisi

Uluslararası Kısa Film Kategorisi

Arkeoloji Ana Temalı Belgesel Kategorisi

Festivalin sloganı ise “Sinema Sanatı ile Kültürel Mirası Buluşturan Festival” olarak belirlendi. Özellikle arkeoloji temalı film ve belgeseller, Göbeklitepe gibi önemli kültürel miras noktalarının sinema yoluyla tanıtımını amaçlıyor. Bu kapsamda, festivalin her yıl düzenlenen atölyeleri de dikkat çekiyor. Bu yıl 21-24 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölyelerde, proje geliştirme ve film yapımı gibi konular işlenecek. Sinema alanında yaratıcı projeler geliştirme fırsatı sunan bu atölyelere katılım büyük ilgi görüyor.

Film Gösterimleri Festivalin açılışı, 24 Ekim’de Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi’nde, Venedik Film Festivali’nde yarışmış "Tereddüt Çizgisi" filminin gösterimiyle yapılacak. Yönetmen Selman Nacar ve festivalin özel konukları da bu açılışta yer alacak.

25 Ekim’de Harran Üniversitesi'nde belgesel film gösterimleri düzenlenecek ve gösterimlerin ardından yönetmenlerle söyleşi yapılacak. 26 Ekim'de ise Tribeca Film Festivali’nde yer alan "Alien" adlı kısa filmin özel gösterimi, Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak.

ÖDÜL TÖRENİ VE FİNAL GECESİ 

Festivalin kapanışı ise 27 Ekim Pazar akşamı yapılacak ödül töreniyle gerçekleşecek. Ödül töreni öncesinde yönetmen Ali Kerem Gülermen’in “Yakamoz” filmi gösterilecek ve ardından bir söyleşi yapılacak. Gecede, festivalin en iyi yapımları ödüllerini alacak ve sinema dünyasının yeni yetenekleri ödüllendirilecek.

Türkiye’nin dört bir yanından Şanlıurfa’ya akın edecekler! 3. Göbeklitepe film festivali başlıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.