Memurlara yeni yıl müjdesi: Ücretler artıyor

Devlet memurlarının fazla mesai ücretleri ve yurt içi gündelikleri, 2025 yılında artışa gidiyor. Yeni yılda memurların saatlik fazla mesai ücreti yüzde 26,7 artarken, üst düzey yöneticiler ve en alt kademedeki memurlar için yurt içi gündelik tutarları da yeniden belirlendi.

Memurlara yeni yıl müjdesi: Ücretler artıyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2025 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ne göre, devlet memurlarının fazla mesai ücretlerinde ve yurt içi gündeliklerinde önemli artışlar yapılacak. Yeni yılda memurların saat başı fazla çalışma ücreti, yüzde 26,7'lik bir artışla 10 lira 10 kuruştan 12 lira 80 kuruşa çıkacak.

FAZLA MESAİ ÜCRETLERİ ARTIYOR

1 Ocak 2025'ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, bakanlıkların özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri ve genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere, sırasıyla 90 saat ve 60 saati geçmemek üzere fazla mesai ücreti ödenecek. Bu kapsamda, 2024 yılında 10 lira 70 kuruş olan fazla mesai ücreti, yeni yılda 13 lira 60 kuruşa yükselecek.

Ayrıca, belirli makamlar için aylık toplam 450 saati geçmemek üzere, kurul başkanı, genel müdür, vali ve rektör gibi üst düzey yöneticilerle birlikte çalışan personele de ayda 90 saate kadar 13 lira 60 kuruş ödeme yapılacak.

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele de fazla çalışma karşılığında ayda 90 saati geçmemek üzere 12 lira 80 kuruş ödenecek. Ayrıca, mesleki ve teknik eğitim bölgesinde görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeli ise fiilen yaptıkları fazla çalışmalar için ayda 100 saati aşmamak üzere saat başına 21 lira 80 kuruş alacak.

YURT İÇİ GÜNDELİKLERİ YENİDEN BELİRLENDİ

2025 yılında yurt içi gündelik ve tazminat tutarlarında da artış yapılacak. TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 500 liradan 715 liraya çıkacak. Bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları gibi üst düzey yetkililere ise 686 lira ödenecek. Ek göstergesi 8000 ve üzeri olan memurlar için bu tutar 680 liraya yükselirken, en alt kademedeki memurlara ise 600 lira yurt içi gündeliği verilecek.

Bu düzenlemelerle birlikte devlet memurlarının fazla mesai ve yurt içi gündelik ödemelerinde önemli bir iyileştirme sağlanmış olacak.

Memurlara yeni yıl müjdesi: Ücretler artıyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.