Altını olanlar dikkat! Aralıkta çarşı pazar karışacak

Altının gram fiyatı, ons fiyatındaki artışla yeni güne yükselişle başladı. Fed'in olası faiz indirimleri, altın fiyatlarını olumlu etkiliyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara Aralık ayında karşılaşılabilecek riskler konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Altını olanlar dikkat! Aralıkta çarşı pazar karışacak

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altında hareketlilik devam ediyor. Dün 2.936 liradan kapanan gram altın, bugün 2.950 lira seviyesinden işlem görüyor. Çeyrek altın 5.200 lira, Cumhuriyet altını ise 20.100 lira fiyatla alıcı buluyor. Ayrıca, ons altın yüzde 1,1 artışla 2.677 dolara yükseldi.

FED FAİZ İNDİRİM BEKLENTİSİ

Küresel piyasalarda şirketlerin finansal sonuçları olumsuz bir tablo çizerken, dolar endeksinin yükselmesine rağmen tahvil faizlerindeki düşüş, altın talebini canlı tutuyor. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Kasım ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimine gitmesi bekleniyor. Yıl sonuna kadar yapılacak iki toplantıda toplamda 50 baz puanlık ek indirim öngörülmesi, altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor.

İSLAM MEMİŞ: ARALIK AYINA DİKKAT

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalında Aralık ayında oluşabilecek risklere karşı yatırımcıları uyardı. Memiş, "Aralık ayında piyasalarda dalgalanma olacak. Bu durum öncelikle ABD'den kaynaklanacak ve yurt içindeki etkilerini hissedeceğiz. Malda kalmak ve borçsuz olmak önemli." ifadelerini kullandı.

"BU AY SONUNA KADAR AÇIKTA KALMAYIN"

Memiş, 5 Kasım'daki ABD seçimlerine de dikkat çekerek, "ABD tarihinin en riskli seçimini yaşıyor. Ay sonuna kadar kimse açıkta kalmamalı. Sessizce Mart ayına kadar beklemek en mantıklısı." dedi.

"ALTIN ALIN VE KENARA ATIN"

Gram altının ons altını takip ettiğini vurgulayan Memiş, orta ve uzun vadeli yatırımcıların altın almalarını önerdi. "Elinde paranız varsa, 3000 lira mı 3040 lira mı, alır kenara atarım, riske girmem." diyerek, Orta Doğu'daki jeopolitik risklere de dikkat çekti.

 

Altını olanlar dikkat! Aralıkta çarşı pazar karışacak

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.