Şanlıurfa’da her şey bir gecede değişti! 8 derece birden düştü, uyarı üstüne uyarı geliyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa ve çevresindeki güncel hava durumu tahminlerini açıkladı. Dün mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugün 5-8 derece düşerek mevsim normallerinin altına inecek. Meteoroloji, bölge için sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı uyarıda bulundu.Bugün Şanlıurfa’da hava nasıl olacak? Yağmur özlemi sona erecek mi? İşte detaylar…

Şanlıurfa’da her şey bir gecede değişti!  8 derece birden düştü, uyarı üstüne uyarı geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Şanlıurfa ve çevresindeki hava durumu tahminlerini güncelledi. Bugün bölgede hava koşullarının nasıl olacağı ve Şanlıurfa'da yağmur hasretinin sona gelip gelmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar…

Bölge genelinde çok bulutlu bir hava hakim olacak ve sağanak ile gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde (Siverek), Diyarbakır, Batman ve Siirt illerinin merkezleri ile kuzey ilçelerinde (Hani, Kocaköy, Lice, Hazro, Silvan, Kulp, Sason, Kozluk, Baykan, Şirvan) yağışların yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca Şırnak'ın doğusunda (Beytüşşebap) da benzer durumlar yaşanabilir.

Sıcaklıkların önceki güne göre 5-8 derece düşerek mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Güney yönlerden hafif ve orta kuvvette rüzgarlar esecek; yağış sırasında rüzgarın yer yer kuvvetlenmesi de öngörülüyor.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, bölgede beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Yapılan son değerlendirmelere göre, Diyarbakır çevresinde, Şanlıurfa'nın kuzey kesimlerinde (özellikle Siverek), Batman ve Siirt illerinin merkezlerinde ve kuzey ilçelerinde (Sason, Kozluk, Beşiri, Kurtalan, Baykan, Şirvan) yağışların yerel olarak kuvvetli (21-55 kg/m²) olmasının beklendiği ifade edildi. Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında oluşabilecek kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması büyük önem taşıyor. Bölge halkının, bu tür durumlar için hazırlıklı olması öneriliyor.

HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Şanlıurfa: Çok bulutlu, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 26 derece.

Mardin: Çok bulutlu, hafif sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 25 derece.

Diyarbakır: Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, sıcaklık 20 derece.

UYARI ÜSTÜNE UYARI

Meteoroloji, Siverek Kaymakamlığı, Siverek Belediyesi, ve Büyükşehir Belediyesi de yağışlara karşı uyarıda bulunmuştu.

 

Şanlıurfa’da her şey bir gecede değişti! 8 derece birden düştü, uyarı üstüne uyarı geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.