Şanlıurfa’da yıkım kararı alamayan site sakinleri: Ölüme terk edilmeyi kabullenmiyoruz

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem, Şanlıurfa'da da hissedildi. Haliliye'deki bir sitede oluşan çatlaklar, site sakinlerini endişelendirdi. Yaşadıkları endişeleri dile getiren site sakinleri, güvenlikleri için yıkım kararı beklediklerini ifade ederek, durumlarının ciddiyetine dikkat çekmek istediler.

Şanlıurfa’da yıkım kararı alamayan site sakinleri: Ölüme terk edilmeyi kabullenmiyoruz

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını (AFAD) bugün saat 10.46’da merkez üssü Malatya'nın Kale ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldiğini duyurdu. 

Malatya'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Şanlıurfa’da 6 Şubat depremlerinde hasar alan bazı evlerde de yeniden çatlaklar oluşturdu. 

 6 Şubat depremlerinde hasar gören Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Veysel Karani Mahallesinde bulunan Uğur Sitesi C2 blokta oturan site sakinleri, bu sabahki sarsıntıyla birlikte binalarında yeni çatlaklar oluştuğunu bildirdi.

Site sakinleri, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra çevrelerinde gözlemlenen hasarın, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri tarafından yeterince incelenmediğini belirtti. Daha önce 4 blok yıkım kararı alırken, diğer 4 blokta yaşayanlar için henüz bir karar verilmediğini dile getiren sakinler, "Bizi ölüme terk etmelerini asla kabul etmiyoruz" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Site sakinleri, yetkililerin sadece gözlem yaparak bir değerlendirme yaptığını ve bilimsel ölçümler yapılmadığını vurgulayarak, apartmanlarının yeniden incelenmesini ve gerekli önlemlerin alınmasını talep etti. 

Ayrıca site sakinleri yaşadıkları belirsizlik ve tehlikeye karşı yetkililerden acil bir çözüm beklediklerini belirterek "Kolonlarda gözle görülür çatlaklar mevcut. Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkililerin apartmanımızın incelenmesi ve bilimsel bir ölçüm yapmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

 

 

Şanlıurfa’da yıkım kararı alamayan site sakinleri: Ölüme terk edilmeyi kabullenmiyoruz

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.