Şanlıurfa çiğ köftesi MasterChef’e damga vurdu! En güzel çiğ köfteyi yapan kaptanlığı aldı

MasterChef’in bu haftaki kaptanlık oyununa Şanlıurfa çiğ köftesi damga vurdu. Takımların kaptanlarını belirlemek için şefler, yarışmacılardan Şanlıurfa’ya özgü lezzetlerden biri olan çiğköfte yapmasını istedi. Şeflerden tam puan alan yarışmacı, geleneksel lezzeti en iyi şekilde sunarak Mavi Takım kaptanı oldu.

Şanlıurfa çiğ köftesi MasterChef’e damga vurdu! En güzel çiğ köfteyi yapan kaptanlığı aldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MasterChef Türkiye’nin bu haftaki kaptanlık oyununda yarışmacılar, Şanlıurfa’nın meşhur lezzeti olan çiğ köfteyi en iyi şekilde yapmak için kıyasıya yarıştı. Haftanın Mavi Takım kaptanı olabilmek için tezgah başına geçen yarışmacılardan en başarılı çiğ köfteyi hazırlayan isim, şeflerden tam puan aldı ve takım kaptanlığı koltuğuna oturdu. 

Yarışmacılardan istenen çiğ köfte, Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olarak ön plana çıkıyor. Gerçek Şanlıurfa çiğ köftesinin olmazsa olmazları, isot, kaliteli et ve ince bulgur, bu yemeğin lezzet sırlarını oluşturuyor. Bu kadar iddialı bir yemeği başarıyla yapabilen yarışmacı ise haftanın Mavi Takım kaptanı olma şansını yakaladı.

Finalde Akın ve Semih arasında geçen mücadelede, Semih’in hazırladığı çiğ köfte şeflerin beğenisini topladı ve ona Mavi Takım kaptanlığını kazandırdı. Şeflerin gözünde Şanlıurfa çiğ köftesinin ruhunu en iyi şekilde yansıtan Semih, sadece takım kaptanı olmakla kalmadı, aynı zamanda dokunulmazlığı da aldı. Semih, rakibi Kırmızı Takım kaptanı olarak Muratcan'ı seçti.

Yarışmanın bu bölümünde, çiğ köftenin doğru yapımı ve lezzeti bir kez daha ön plana çıktı. Şanlıurfa mutfağının en önemli lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, yarışmacılar arasında hem teknik hem de lezzet olarak bir sınav niteliği taşıdı. Semih’in bu başarısı, onu MasterChef’in zirvesine taşıdı.

BELİRLENEN TAKIMLAR ŞU ŞEKİLDE 

Günün en güzel çiğköftesini yapan Mavi Takım kaptanı Semih ve Kırmızı Takım kaptanı Muratcan'ın belirlediği takımlar şu şekilde:

Mavi Takım

Semih (Kaptan)

Onur

Eda

Kaan

Şirin

Hakan

Akın

Nigar

 

Kırmızı Takım

Muratcan (Kaptan)

Emre

Kerem

Ezgi

Alper

Beyza

Erim

Şanlıurfa çiğ köftesi MasterChef’e damga vurdu! En güzel çiğ köfteyi yapan kaptanlığı aldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.