Şanlıurfa’da kadın çiftçilere çiçek verildi

Haliliye İlçe Tarım Müdürlüğü, Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla Esenyayla Kırsal Mahallesi’nde emekçi kadın çiftçileri ziyaret ederek onlara çiçek takdim etti.

Şanlıurfa’da kadın çiftçilere çiçek verildi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılından bu yana her yıl 15 Ekim’de kutlanan Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında Haliliye İlçe Tarım Müdürlüğü, Esenyayla Kırsal Mahallesi’nde tarım faaliyetlerinde yer alan kadın çiftçileri ziyaret etti.

Haliliye İlçe Tarım Müdürü Faruk Çetiner, tarlada ziyaret ettiği kadın çiftçilerin Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü çiçek ile kutladı.

İlk kez gül aldıklarını söyleyen kadınlar, bu jestten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Gülleri ömür boyu saklayacaklarını belirten kadınlar, “Bize herkes pamuk veriyor, siz gül verdiniz,” diyerek teşekkür etti. 

Esenyayla Kırsal Mahallesi çiftçilerinden Abdulkadir Şeddo, kadın çiftçilerin tarımdaki kritik rolüne dikkat çekerek, “Kadın olmasa işler yürümez, kadın berekettir, temiz iş yapar, kadınlar çalışkandır” dedi.

Haliliye İlçe Tarım Müdürü Faruk Çetiner ise çiftçi kadınların tarla ve mutfakta her şeye değer kattığını belirterek, “Çiftçi kadınlarımızı bu anlamlı günlerinde kutluyoruz” açıklamasında bulundu. 

Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe de, kadınların elinin değdiği her işin temiz ve özenli olduğunu vurgulayarak, “Çiftçi kadınlarımızı gül ile sevindirdik” dedi.

Şanlıurfa’da kadın çiftçilere çiçek verildi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.