Milyonlarca kişi merakla bekliyor! Hükümete yakın isim rakam verdi

Ocak 2024'ten bu yana net 17 bin 2 lira olarak uygulanan asgari ücrete, Ocak 2025’te yapılacak zam oranı belirsizliğini koruyor. Gazeteci Cem Küçük, milyonları ilgilendiren emekli ve asgari ücret için tahminini açıkladı. İşte o rakam…

Milyonlarca kişi merakla bekliyor! Hükümete yakın isim rakam verdi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca asgari ücretli, 2024 yılını tek bir zamla geride bırakırken, 2025 için beklenen asgari ücret artışı gündemdeki sıcak konulardan biri haline geldi. Ocak 2024’ten itibaren net 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücret, yeni yılla birlikte hangi rakamlara yükselecek sorusuyla merakla bekleniyor.

Gazeteci Cem Küçük, milyonlarca emekliyi ve işçiyi heyecanlandıracak gelişmeyi paylaştı. Küçük, emekli maaşı ve asgari ücret zammı için beklentilerini açıkladı.

Küçük, emekli ve asgari ücret zammına ilişkin tahminlerini şu şekilde paylaştı:

“Asgari ücrette öne çıkan rakam 23-25 bin TL’

2025 yılında uygulanacak yeni asgari ücretin muhtemel tutarına ilişkin etki analizleri yapılırken, en düşük emekli maaşı konusunda da çalışma başlatıldı.

AK Parti kulislerinde ağırlıklı olarak 23-25 bin TL arası bir rakam konuşuluyor. Emeklilere yapılacak zamla birlikte düzeltme ihtiyacı gündeme gelecek en düşük emekli maaşlarının 14-16 bin TL arası olacağı varsayılarak bununda bütçeye etkisi hesaplanıyor.

Yıl sonunda bir yıllık enflasyon alınacak Ocak 2024'ten - Ocak 2025'e kadar o 12 aylık sürede. Şu an yüzde 48, bu yıl sonuna kadar yüzde 40 olursa asgari ücretin 25 bin TL olması yönünde yani 23 bin TL'nin üzerinde olacağına kesin gözle bakmak gerekir.”

Milyonlarca kişi merakla bekliyor! Hükümete yakın isim rakam verdi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.