Şanlıurfa’da sığınmacılara 6 ay izinsiz çalışma izni!

Türkiye genelinde en fazla sığınmacının bulunduğu illerden biri olan Şanlıurfa'yı yakından etkileyen yeni bir karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı, güvenlik nedenleriyle Türkiye'ye gelen sığınmacılar için çalışma izni muafiyetini 6 aya çıkardı. Ayrıca, ülkeye önemli ekonomik katkı sağlayabilecek yabancılar için bu süre 3 yıla kadar uzatılabilecek.

Şanlıurfa’da sığınmacılara 6 ay izinsiz çalışma izni!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
reklam alanı

Türkiye genelinde en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan illerden biri olan Şanlıurfa'yı etkileyen yeni bir düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlandı. İçişleri Bakanlığı, güvenlik nedenleriyle ülkeye giriş yapan sığınmacılar için yeni kurallar belirledi. Bu düzenlemeye göre, önemli hizmetler sunabilecek yabancılar ve sığınmacılar, belirli süreler boyunca çalışma izni muafiyetinden faydalanabilecek.

Yönetmeliğe göre, İçişleri Bakanlığı'nın belirlediği süreler dâhilinde sığınmacılar, 6 ay boyunca çalışma izni almadan istihdam edilebilecek. Bu düzenleme, insani ikamet izni ve geçici koruma altında olan yabancaları da kapsıyor. Ayrıca, Türkiye üzerinden başka bir ülkeye geçiş yapmak isteyen yabancalar da bu muafiyetten yararlanabilecek.

MUAFİYET HAKKI

Yönetmelikte öne çıkan bir diğer madde, ilgili kamu kurumları tarafından bildirilen yabancıların, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın onayıyla, çalışma izni muafiyetinden 3 yıla kadar yararlanabilmesidir. Bu gruptaki bireyler sadece bir çalışma izni muafiyet bilgi formu doldurmakla yükümlüdür.

Ayrıca, profesyonel yabancı sporcular, antrenörler ve spor personeli için de önemli bir düzenleme yapıldı. Bu kişiler için 'Spor meşruhatlı vize' alma zorunluluğu kaldırıldı; böylece federasyonlar veya kulüplerle yaptıkları sözleşmeler süresince Türkiye'de çalışma izni olmaksızın çalışabilecekler.

 

 

 

 

 

Şanlıurfa’da sığınmacılara 6 ay izinsiz çalışma izni!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.