Şanlıurfalı vekil Bakan Kurum’a sordu: Yıkım çalışmaları neden tamamlanmadı?

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye soru önergesi sundu. Öcalan Kurum’a depremin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen yıkım çalışmalarının tamamlanmamış olmasının nedenlerini sordu.

Şanlıurfalı vekil Bakan Kurum’a sordu: Yıkım çalışmaları neden tamamlanmadı?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM)  bir soru önergesi verdi.

Öcalan, Bahçelievler Mahallesi’nde yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin devam ettiğini, ancak bu süreçte yeterli sulama yapılmaması ve denetim eksiklikleri nedeniyle çevreye yayılan tozların ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu aktardı.

Öcalan bu bağlamda Kurum’a şu soruları yöneltti:

1.    Depremin üzerinden bir buçuk yıldan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen deprem bölgelerindeki yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlanmamış olmasının nedeni nedir?

2.     Deprem bölgelerinde devam eden yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri bakanlığınız tarafından denetlenmekte midir? Hangi sıklıkla denetlenmektedir?

3.    Yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri sırasında sulama işlemi düzenli olarak yapılmakta mıdır?

4.    Yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri sırasında demir ayıklama işleminin enkaz başında yapıldığı iddiaları bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

5.    Yıkım ve enkaz kaldırma işlemleri sırasında demir ayıklama işleminin enkaz başında yapılması doğru bir uygulama mıdır?

6.    Yıkım ve enkaz kaldırma işlemlerinde yüklenici firmaların yıkım bölgesinde toz bulutlarının oluşmasını önlemek için herhangi bir sulama yapmadığı iddiaları bakanlığınızın bilgisi dahilinde midir?

7.    Yıkım çalışmaları sırasında havaya karışan kanserojen lif, asbest, toksik tozların neden olabileceği hastalıkları önlemek için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Ne gibi çalışmalarınız vardır?

Şanlıurfalı vekil Bakan Kurum’a sordu: Yıkım çalışmaları neden tamamlanmadı?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.