Şanlıurfa'da koca bir mahalle zehir soluyor!

Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin üzerinden bir buçuk yıl geçmesine rağmen, Şanlıurfa'da hasarlı binaların yıkım çalışmaları henüz tamamlanabilmiş değil. Özellikle Bahçelievler Mahallesi gibi kentin önemli merkezlerinde yıkım çalışmaları sürerken, ortaya çıkan tablo içler acısı. Enkaz kaldırma sürecinde yaşanan ihmaller, vatandaşların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar yetkililere seslendi.

Şanlıurfa'da koca bir mahalle zehir soluyor!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa depremin üzerinden bir buçuk yılı aşkın süre geçmesine rağmen “Asrın Felaketi” olarak nitelendirilen depremlerin derin izlerini taşıyor. Özellikle kentin ticaret ve eğlence merkezi olan Atatürk Bulvarı ve Bahçelievler Mahallesi, depremin yıkıcı etkilerinden en çok nasibini alan bölgeler arasında yer aldı. 

Ancak, bölgede devam eden yıkım çalışmalarındaki aksaklıklar ve ihmaller yeni bir krize dönüştü. 

ASBEST TEHLİKESİ

Enkaz kaldırma sürecindeki en büyük sorunlardan biri, yüklenici firmaların işlerini yeterince titizlikle yapmaması. Yıkılan binaların molozları, çevreye yayılan toz ve dumanın yanı sıra, insan sağlığı için ciddi risk taşıyan asbest gibi zararlı maddelerle dolu. Yüklenicilerin, enkazı başka bir yerde ayrıştırmak yerine, yıkım alanında gerçekleştiriyor olması, çevredeki vatandaşların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BELİYOR

Vatandaşlar, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek yetkililerden çözüm istedi.

UZMANLAR UYARDI

Uzmanlar, bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği konusunda uyarıyor. Özellikle solunum yolu hastalıklarına ve kanser türlerine neden olabilen asbestin, uzun vadede ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği belirtiliyor.

 

 

Şanlıurfa'da koca bir mahalle zehir soluyor!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.