Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de doğal afet bilgilendirilmesi

Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'de ziyaretçilere,13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında, afet bilinci konusunda bilgiler verildi.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de doğal afet bilgilendirilmesi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve 2019 yılında resmi açılışı yapılan Göbeklitepe Ören Yeri, aradan geçen sürede milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edildi. 

13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında, Urfa MEB AKUB ekibi Göbeklitepe’de bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.

Ekip, vatandaşlara afet bilinci oluşturmak için Göbeklitepe'ye gerçekleştirilen ziyaretlerde, bilgilendirmede bulundu.

Bilgilendirmede, Türkiye’nin bir afet bölgesi olduğu hatırlatılarak doğal afetlere karşı bilinçli hareket etmenin ve hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.

Etkinlikle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Haliliye Kaymakamlığım, şu bilgilere yer verdi;

“13 Ekim Dünya Afet Risklerini Azaltma Günü kapsamında, Urfa MEB AKUB ekibimiz Göbeklitepe’de bir bilgilendirme etkinliği gerçekleştirdi.

Tarihin sıfır noktası olarak kabul edilen Göbeklitepe’yi ziyaret eden turistlere, ülkemizin bir afet bölgesi olduğu hatırlatılarak doğal afetlere karşı bilinçli hareket etmenin ve hazırlıklı olmanın önemi vurgulandı.

Ekiplerimiz, hem ziyaretçilere afet risklerini azaltmaya yönelik alınabilecek önlemler hakkında bilgiler verdi hem de bu özel günün anlam ve önemi üzerine farkındalık oluşturdu. Göbeklitepe’nin tarihi atmosferinde gerçekleşen bu etkinlik, geçmişle günümüz arasında bir köprü kurarak, geleceğe daha güvenli bir dünya bırakmak adına önemli bir mesaj verdi”

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe’de doğal afet bilgilendirilmesi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.