Şanlıurfa kültürüne yeni bir eser: Kentin son 320 yılı incelendi

Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu'nun hazırladığı "Şanlıurfa’da Mevlevilik ve Mevlevihane" kitabı, Şanlıurfa'nın kültürel mirasına ışık tutuyor.

Şanlıurfa kültürüne yeni bir eser: Kentin son 320 yılı incelendi

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa kültürüne bir değer daha eklendi. Harran Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sabri Kürkçüoğlu'nun uzun yıllar süren araştırmalarından derlediği "Şanlıurfa’da Mevlevilik ve Mevlevihane" kitabı okuyucuyla buluştu.

Kürkçüoğlu, 1700 yılından bugüne kadar Şanlıurfa’da Mevlevîliğin izini sürerek 320 yıllık bir tarihi inceledi. Bu titiz çalışmada, belge, yazılı kaynak ve görselleri mercek altına aldı. Sonuç olarak, 96 sayfalık kapsamlı bir eser ortaya çıktı.

Kitapta, 9 tarihi belge ve 120 yıl öncesine kadar uzanan 96 adet fotoğraf yer alıyor. Sabri Kürkçüoğlu, bu değerli eserin yayınlanmasında emeği geçen "Şanlıurfa Mevlânâ Külliyesi Vakfı" yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Ayrıca Kürkçüoğlu, "Mevlânâ Araştırmaları Derneği" Başkanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu'nu Ankara'da ziyaret ederek, "Şanlıurfa’da Mevlevilik ve Mevlevihane" kitabını kendisine takdim etti.

Şanlıurfa kültürüne yeni bir eser: Kentin son 320 yılı incelendi

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.