Şanlıurfa’ya kule önerisi! Şehrin yeni simgesi olabilir

Türkiye’de birçok şehir kendine özgü olan yemek ve ürünlerin heykellerini, hatta kulelerini bile yapmakta. Şanlıurfa’da da pek çok ürünün heykeli bulunsa da henüz bu ürünleri temsil eden bir kule yapılmamıştır. Bir sosyal medya kullanıcısı tarafından Şanlıurfa’nın önemli değerlerinden birinin kule şeklinde tasarlanarak şehir meydanına yerleştirilebileceği önerildi.

Şanlıurfa’ya kule önerisi! Şehrin yeni simgesi olabilir

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye'nin hemen hemen her ilinin kendine özgü yemekleri ve yetiştirdiği ürünleri bulunmaktadır. Bazı şehirler, bu ürünleri kentin simgesi haline getirerek merkezlerine heykellerini dikmekte, hatta bazıları bu ürünlerin kulelerini dahi inşa etmektedir. 

Şanlıurfa'da da pek çok ürünün heykeli bulunsa da henüz bu ürünleri temsil eden bir kule yapılmamıştır. 

Bir sosyal medya kullanıcısı ise şehrin en önemli değerlerinden biri olan fıstığın kule olarak inşa edilebileceğini dile getirdi.

Sosyal medyada yapılan bu öneri, Şanlıurfa’nın kültürel ve ekonomik anlamda büyük önem taşıyan fıstığını daha da görünür kılma potansiyeli taşıyor. Vatandaşlar, bu tür projelerin şehrin turizmine katkı sağlayabileceği ve Şanlıurfa’nın tarımsal mirasını daha güçlü bir şekilde tanıtabileceği görüşünde birleşiyor.

Türkiye genlinde birçok örneği bulunan bu tarz kulelerin en bilineni çay üretimiyle meşhur Rize’de bulunan çay bardağı kulesidir. 

Şanlıurfa’ya kule önerisi! Şehrin yeni simgesi olabilir

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.