Otobüslerle yola koyuldular: Yüzlerce aile Şanlıurfa’ya geliyor

Şanlıurfa’dan nisan ve mayıs aylarında tarlalarda çalışmak üzere Konya’ya giden tarım işçileri, pancar, fasulye, kabak, kavun ve karpuz tarlalarında yaklaşık 5-6 ay süren zorlu bir sezonun ardından evlerine dönmeye başladı.

Otobüslerle yola koyuldular: Yüzlerce aile Şanlıurfa’ya geliyor

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Her bahar, Şanlıurfa’nın farklı bölgelerinden yola çıkan mevsimlik tarım işçileri, yaz aylarının kavurucu sıcaklarında Konya’nın verimli topraklarına adım atıyor. Sezon boyunca aylarında pancar, fasulye, kabak, kavun ve karpuz tarlalarını çapalamak ve seyrelme işlemlerini gerçekleştirmek üzere yola çıkan bu işçiler, yaklaşık 5-6 ay süren yoğun bir sezonun ardından şimdi evlerine dönmenin heyecanını yaşıyor.

Konya’da aileleriyle birlikte kurdukları çadırlarda zorlu yaşam koşullarına göğüs geren tarım işçileri, sabahın erken saatlerinden akşam geç saatlere kadar çalışarak ürünleri hasada hazırladı. Bu süreçte, hem işlerinin hem de yaşam şartlarının getirdiği zorluklarla başa çıkmaya çalıştılar.

Şimdi, hasat sezonunun sonuna yaklaşılmasıyla birlikte, bazı işçiler yıllardır süregelen bu döngüyü kapatarak sevdiklerinin yanına dönme hazırlığı içinde. Dönüş yolculuğu, bir yandan yorgun ama bir o kadar da heyecan dolu.

 

Otobüslerle yola koyuldular: Yüzlerce aile Şanlıurfa’ya geliyor

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.