Cinsel istismar iddialarıyla yargılanan Akçakale müftüsüne yeni görev!

Geçen yıl Akçakale Müftüsü Halil Bilik, bir okulda kızlara din dersi verdiği sırada bir öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Gazeteci ve yazar Saygı Öztürk yazısında, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Müftü Bilik’in Şanlıurfa İl Müftü Yardımcılığı görevine getirildiğini bildirdi.

5

ŞANLIURFA - Geçtiğimiz sene Akçakale'de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giren Müftü Halil Bilik, 12 yaşındaki bir öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanmıştı. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kalan Müftü Bilik, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mahkemesi devam eden Müftü Bilik’in görev yeri, Şanlıurfa İl Müftü Yardımcılığı olarak değiştirildi. Bilik'in kasım ayında tekrar hakim karşısına çıkması bekleniyor. 

Sözcü köşe yazarı Saygı Öztürk yazdığı ‘Artık onlar okullardan çıkmıyor’ köşe yazında geçen yıl ekim ayında Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde meydan gelen taciz olayını da köşe yazısında bahsetti. 

Öztürk’ün yazdığı köşe yazısında Akçakale Müftüsü Halil Bilik’e yer verdiği kısımda şu ifadeleri kullandı: 

"İSTİSMARLA SUÇLANAN MÜFTÜ

Şanlıurfa’ya bağlı Akçakale ilçesinin müftüsü H.B. ilçedeki bir okulda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine giriyordu.

Geçen yılın 22 Ekim tarihinde, 37 yaşındaki müftü H.B. dersine girdiği 12 yaşındaki kız öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Akçakale Fatih Sultan Ortaokulu’nda gerçekleşen olay sonrası, Müftü H.B. yürütülen soruşturma sonucunda tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık 6 ay cezaevinde kalan müftü, “Adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuksuz yargılanacak olan müftü H.B.’nin görev yeri değiştirildi. Görev yeri değiştirildi de ne mi oldu? Kendisi Akçakale’den, Şanlıurfa il merkezinde görevlendirildi. Yeni görevi de Şanlıurfa il müftü yardımcılığı. Kasım ayında yeniden mahkeme karşısına çıkacak. Müftünün arkasında önemli siyasi destek vardır. Bakalım, mahkeme müftü H.B ile ilgili nasıl bir karar verecek, bekleyelim, görelim.

Öğrenciye cinsel istismarla suçlanan ve 6 ay tutuklu kaldıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılan müftüye, hakkındaki iddiaları sordum. “Bu konuda konuşmak istemediğini” belirtti, “Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum” demekle yetindi.

Bu konuşmamızın hemen ardından Akçakale CHP İlçe Başkanı İsa Özgenç aradı, Müftüyle bir akrabalık bağının olmadığını belirtti, “Ben kendimden şüphe ederim ama müftüden şüphe etmem” dedi. Özgenç de, bir asker kızı olan öğrencinin, ağladığını gören müftünün, kızı sakinleştirmek için saçını okşadığını öne sürdü. Yargılama sonucu müftünün beraat edeceğine inandığını söyledi.”

NE OLMUŞTU?

Akçakale’de sınıfta yapılan başkanlık seçiminde seçimi kaybeden kız öğrenci, Müftü Bilik’in kendisine sarılarak teselli ettiğini, ancak bu sırada cinsel istismarda bulunduğunu iddia etmişti. Şikâyet üzerine gözaltına alınan müftü, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.