Sabah namazında bir araya gelen Şanlıurfalılar Gazze için dua etti

İHH Şanlıurfa Şubesi, Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü dolayısıyla bir program düzenledi.

Sabah namazında bir araya gelen Şanlıurfalılar Gazze için dua etti

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA-Şanlıurfa İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Derneği (İHH), Aksa Tufanı’nın birinci yıl dönümü dolayısıyla "Sabah Namazı, Dua ve Basın Açıklaması" temalı bir program düzenledi.

İHH, Aksa Tufanı’nın birinci yıldönümü dolayısıyla Balıklıgöl Platosu'nda sabah namazı sonrası basın açıklaması düzenleyerek Gazze direnişine destek verdi.

Basın açıklamasını İHH Şanlıurfa Başkan Yardımcısı Av. Ali Acar okudu.

ACAR: URFA’DAN GAZZE’YE DİRENİŞE BİN SELAM OLSUN

Gazze'de devam eden saldırılara ve Türkiye'de artan şiddet olaylarına dikkat çeken Acar, bu konuda adımlar atılması gerektiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi:

“Bugün bu sabah namazında burada, Aksa Tufanı’nın 1.yıldönümü münasebetiyle İsrail’in Gazze’deki işgaline karşı durmak için toplandık ve yine ülkemizde son dönemlerde artan şiddet ve cinayet hadiselerine dikkati çekerek gerekli adımların atılmasını talep etmek için toplandık.

Gazze’de en az 2 milyon sivili evlerini yıkarak yerinden eden işgalciler barınma, gıdaya erişim, eğitim ve sağlık konusunda savaş mağduru insanların ihtiyaçlarının karşılanmasını da zorlaştırmakta, ambargo ve ablukayı daha da derinleştirmektedir.

Herkesi, Mescid-i Aksa’nın, Kudüs’ün ve Filistin’in özgürlüğü, siyonist zulmün ve işgalin sona ermesi için, yapılan eylemleri desteklemeye davet ediyoruz. Fert fert her birimiz Filistin için elimizden geleni yapmalıyız. Bizler Türkiye’nin sivil toplum kuruluşları ve halkı olarak Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz.

Suçluların cezalandırılmasının ve ıslahının önüne geçen infaz yasasında değişiklik yapılmasını, sokakların kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere toplum için daha güvenli hale getirilmesini bekliyoruz.

Son olarak şunu diyoruz; Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistin özgür oluncaya kadar mücadelemizi tüm gücümüzle sürdürmeye devam edeceğiz. Gazze direnişini Urfa’dan selamlıyoruz. Urfa’dan Gazze’ye direnişe bin selam olsun.”

Program, Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan tarafından yapılan dua ile sona erdi.

Sabah namazında bir araya gelen Şanlıurfalılar Gazze için dua etti

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.