Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlar dikkat! Bankaları arayarak sıraya girdiler

Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na kaynak artırımı için kredi kartı, tapu ve noter işlemlerinden katılma payı alınacak. Limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartlarının hamilleri her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Düzenleme, vergi beyannameleri üzerinden damga vergisi tutarı kadar katkı payı ödenecek şekilde hayata geçirilecek. Kart sahiplerinden 750 TL alma planı üzerine çok sayıda kişi bankaları arayarak, kart limitlerini 99 bine düşürmek için sıraya girdi.

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlar dikkat! Bankaları arayarak sıraya girdiler

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hükümet, Savunma Sanayii Destekleme Fonu (SSDF) kaynaklarını artırmak amacıyla yeni bir düzenleme teklifi sundu.

 AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Bu düzenleme ile birlikte çeşitli işlemlerden katılma payı alınacak.

Yapılan düzenlemeye göre, limiti 100 bin lira ve üzerinde olan kredi kartı hamilleri, her bir kart başına yıllık 750 lira katılma payı ödeyecek. Ayrıca, tapu ve kadastro işlemlerinde taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde işlem yapılan kişiden ise 375 lira katılma payı alınacak. Noterlerde yapılan taşınmaz satışları için ise belirlenen tutarda katkı payı alınacak. İlk defa tescili yapılacak araçların tescil işlemlerinde 3 bin lira, tescil edilmiş araçların satış ve devrinde ise 1.500 lira katılma payı tahsil edilecek.

Düzenleme, vergi beyannamelerinden alınan damga vergisi tutarı kadar katkı payı alınmasını öngörüyor. Yıllık gelir vergisi beyannamelerinden alınacak katılma payı ise damga vergisi tutarının yarısı kadar olacak. Tahsil edilen payların tamamı SSDF’ye aktarılacak ve noterlerde yapılan işlemlerden alınacak katılma paylarından noterler herhangi bir pay almayacak.

Bu düzenleme ile enflasyon düzeltmesi nedeniyle oluşan kar/zarar farkları, vergiye tabi kazancın tespitinde dikkate alınmayacak. 2024 ve 2025 hesap dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapılacak mükellef grubu kapsamına tasfiye ve iflas halindeki şirketler ile Kamu İktisadi Teşebbüsleri de dahil ediliyor.

LİMİT DÜŞÜRMEK İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Düzenleme, vergi beyannameleri üzerinden damga vergisi tutarı kadar katkı payı ödenecek şekilde hayata geçirilecek. Kart sahiplerinden 750 TL alma planı üzerine çok sayıda kişi bankaları arayarak, kart limitlerini 99 bine düşürmek için sıraya girdi.

YENİ DÜZENLEME 1 OCAK 2025’TE 

Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanunu'nda yapılan bir diğer değişiklikle, motor silindir hacmi 100 santimetreküpün altında olan motosikletler ile motor gücü 6 kilovat ve altında olan motosikletler de motorlu taşıtlar vergisi kapsamına alınacak. Bu değişiklik, düzenlemenin yürürlük tarihinden sonra ilk defa kayıt ve tescil edilecek motosikletlere uygulanacak.

Katılma payı ödemekle yükümlü olanların, ödemeleri gereken Fon'a ait meblağ için Vergi Usul Kanunu ve Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri geçerli olacak. Yeni düzenlemelerin 1 Ocak 2025’te yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 

 

 

Kredi kartı limiti 100 bin TL ve üzerinde olanlar dikkat! Bankaları arayarak sıraya girdiler

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.