Şanlıurfa'nın komşusunda iflas eden edene! Yüzlerce kişi işsiz kalacak...

Küresel ekonomik kriz tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa’nın komşu ilinde de etkisini göstermeye devam ediyor. Daha önce de bir çok firmanın iflas ettiği kentte Son olarak şehrin önde gelen 2 firması konkordato ilan etti.

Şanlıurfa'nın komşusunda iflas eden edene! Yüzlerce kişi işsiz kalacak...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz, Şanlıurfa’nın komşu ili Gaziantep’teki firmaları etkisi altına almaya devam ediyor.  

Son olarak, iki dev firma daha konkordato ilan etti. Mayıs ayında konkordato sürecine giren Megapack Plastik İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ile Gold Aslan Ambalaj Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 1 yıl kesin mühlet kararı aldı.

Alacaklılar için, kararın tebliğ edilmesinin ardından alacaklarını bildirme daveti çıkarıldı. Bu durum, firmaların mali durumlarının zorluğuna işaret ederken, ekonomik krizin yerel işletmeler üzerindeki etkisinin derinleştiğini gösteriyor. Gaziantep’teki bu gelişmeler, sektörün geleceği açısından endişe verici bir tablo çiziyor.

Daha önce de Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB)  faaliyet gösteren ve 25 ülkeye ihracat yapan ünlü ambalaj markası Folyopak Ambalaj, iflas etmişti.

GAZİANTEP’TE ÜRETİM YAPIYORDU

Türkiye’nin ambalaj sektöründeki lider firmalarından biri olan Folyopak Ambalaj, Şanlıurfa’nın komşusu Gaziantep’teki 24 bin metrekarelik dev fabrikasında üretim gerçekleştiriyordu. Firma, geniş ürün yelpazesindeki çöp torbası, taşıma poşetleri, bakkaliye torbası, omuz askılı elbise torbası, ikaz şeridi, palet örtüsü ve laminasyonluk film gibi ürünlerle tanınıyordu. Ayrıca, 800 ton geri dönüşümden granül üretimi yaparak çevre dostu bir yaklaşımı benimsedi.

Şanlıurfa'nın komşusunda iflas eden edene! Yüzlerce kişi işsiz kalacak...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.