Yüksek ceza vatandaşa geri adım attırdı! Caydırıcı uygulama Şanlıurfa’ya da gelir mi?

Bolu’da çöp atma cezaları 14 bin 407 liraya yükselince bir vatandaş, yere attığı çöpü geri alarak ceza almaktan son anda kurtuldu. Belediye Başkanı Özcan, görüntüleri paylaşarak, " Zaten bu cezai uygulamayı bir süre daha sürdürürsek yere çöp atmamak alışkanlık olacak." dedi. Bu etkin ve caydırıcı uygulamanın, Şanlıurfa gibi diğer illerde de hayata geçip geçmeyeceği ise merak konusu.

Yüksek ceza vatandaşa geri adım attırdı! Caydırıcı uygulama Şanlıurfa’ya da gelir mi?

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BOLU- Geçtiğimiz aylarda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yere çekirdek kabuğu, sigara izmariti veya çöp atanlara 14 bin 407 liraya kadar idari para cezası uygulanacağını duyurdu. Özcan konuya ilişkin, “1Türkiye’nin en güzel şehrini kimsenin kirletmeye hakkı yok.” dedi.

Bu uygulamanın hayata geçirildiği Bolu'da ilginç bir olay yaşandı. 

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, bir vatandaş önce yere çöp attı, ancak cezayı hatırlayınca yerdeki çöpü geri alıp çöp tenekesine attı. 

ÖZCAN: HELAL OLSUN BOLUM

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, olaya dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar hafiye gibi, 7 gün 24 saat yere çöp atanlar kontrol ediliyor. Zaten bu cezai uygulamayı bir süre daha sürdürürsek yere çöp atmamak alışkanlık olacak. Helal olsun Bolum, sizin Belediye Başkanınız olmaktan büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Aynen devam.” 

Başkanın paylaştığı görüntüde, vatandaşın yere attığı çöpü, kameraya göstererek tekrar çöp tenekesine attığı anlar dikkat çekti.

Bolu’da uygulanan yüksek cezalar sonucu, yere çöp atanlara şimdiye kadar 5 milyon liradan fazla ceza kesildi. Bu etkin ve caydırıcı uygulamanın, Şanlıurfa gibi diğer illerde de hayata geçip geçmeyeceği ise merak konusu. 

Özellikle temizlik sorunlarının yaşandığı şehirde, benzer bir cezanın uygulanması çöp atma alışkanlıklarını değiştirebilir.

Yüksek ceza vatandaşa geri adım attırdı! Caydırıcı uygulama Şanlıurfa’ya da gelir mi?

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.