Hayret veren ifşa... Şanlıurfa'da kebapta kelle eti listede yok!

Bakanlık taklit ve tağşiş ifşa listesini firma firma yayınlarken listede Şanlıurfa'dan tek bir firmanın bile yer almaması tüketicileri şaşırttı. "Şanlıurfa'da kaçak kesim, bazı yerlerde kebapta kelle eti kullanıldığını duyuyoruz. Araştırma yapılmadı mı? Neden listede bir firma yok?" yorumları yapıldı.

Hayret veren ifşa... Şanlıurfa'da kebapta kelle eti listede yok!

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda yeni yayımlanan taklit ve tağşiş listesi Şanlıurfa'yı teğet geçti. 

Bakanlığın yaptığı araştırma ve laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve/veya seri numarası Bakanlık resmi internet sitesinde kamuoyunun bilgisine sunuldu. Kekik yerine yabancı maddeler, bal yerine taklit ürünler, kangal sucuk yerine kanatlı eti, Adana kebabında kalp, pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağı yerine tohum yağları tespit edildi.

Üründe sahtecilik hat safhaya ulaşırken listede Şanlıurfa'nın adının geçmemesi tüketicileri şaşırttı. Haber merkezlerine ulaşan tüketiciler “Şanlıurfa'da kaçak kesim, bazı yerlerde kebapta kelle eti, kanatlı et kullanıldığını, boyalı isot ve saçlar, sade yağda (hayvan yağı) bitkisel yağ, tek tırnaklı eti, süt ve ürünlerinde taklit, tağşiş olduğunu duyuyoruz… Araştırma yapılmadı mı? Neden listede bir firma yok?” sorusunu sordu.

Kentte ilgili kurumların denetimlerinin yetersiz olduğundan endişe ediliyor. 

Hayret veren ifşa... Şanlıurfa'da kebapta kelle eti listede yok!

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.