Göbeklitepe, Karahantepe dünyayı gezmeye başlıyor! İlk durak İspanya...

Dünyaca ünlü İspanyol fotoğrafçı Isabel Muñoz’un Göbeklitepe, Karahantepe ve çevresindeki arkeolojik alanları görüntüleyerek hazırladığı Taş Tepeler’in fotoğraflarından oluşan sergi, dünyayı gezmeye İspanya’dan başlıyor. Karahantepe kısa filmi de sergideki yerini alacak.

Göbeklitepe, Karahantepe dünyayı gezmeye başlıyor! İlk durak İspanya...

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Farklı coğrafyalardan insanları ve kültürleri konu alan monokromatik portreleriyle tanınan ünlü fotoğrafçı Isabel Muñoz’un Şanlıurfa'ya gelip çektiği Göbeklitepe, Karahantepe ve Sayburç'un içinde olduğu Taş Tepeler fotoğrafları dünyadaki sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İlk durak İspanya…

2023 yılında ilk kez Pera Müzesi’nde “Isabel Muñoz: Yeni Bir Hikâye - Göbeklitepe ve Çevresinden Fotoğraflar” adıyla açılan ve daha sonra Ankara’daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde seyirciyle buluşan sergi, 12 Ekim 2024-19 Ocak 2025 tarihleri arasında Una Nueva Historia / Yeni Bir Tarih adıyla İspanya Ulusal Antropoloji Müzesi’nde açılacak. Sanatseverler Şanlıurfa'daki en önemli arkeoloji alanı olan Taş Tepeler''i Muñoz’un bakış açısıyla görme imkanı bulacak. etkileyici bakış açısından keşfetme imkânı sunuyor. Sergi ücretsiz gezilebilecek.

Öte yandan sergide Karahantepe Araştırmalarını Destekleme Derneği'nin de serginin organizatörleri arasında bulunduğu öğrenilirken dernek üyesi Öykü Dikmen’in düzenlediği ‘Karahantepe’ kısa filmi de sergide yerini alacak.
 

Göbeklitepe, Karahantepe dünyayı gezmeye başlıyor! İlk durak İspanya...

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.