Bu kitabın amacı: "Bağımlı olma, özgür ol"

Şanlıurfalı araştırmacı yazar Hüseyin Tekdemir, "Bağımlı Olma, Özgür Ol" adlı yeni kitabını okuyucularla buluşturdu. Kentte artan bağımlılık sorununa dikkat çekmek amacıyla kaleme aldığı eseri hakkında konuşan Tekdemir, "Bağımlılık düzeyini gözlemlediğimde bir kitap yazmanın gerekliliğini hissettim ve bu eseri bu düşünceyle oluşturdum.” dedi.

Bu kitabın amacı: "Bağımlı olma, özgür ol"

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ŞANLIURFA - Araştırmacı yazar Hüseyin Tekdemir, Nida Yayıncılık tarafından yayımlanan ilk kitabı “Bağımlı Olma, Özgür Ol” ile okuyucularla buluştu.

Kitap, teknoloji, sigara, alkol ve kumar gibi çeşitli bağımlılık türlerine dair kapsamlı bilgiler sunuyor. Özellikle kitabın son bölümlerinde, bağımlılıkla mücadelede inancın rolü ve toplumsal düzeyde bu mücadelelerin nasıl yürütülebileceğine dair derinlemesine analizler yer alıyor.

Asıl mesleği hemşir olan Tekdemir,  kendini bağımlılıkla mücadeleye adamış bir isim. Viranşehir Bağımlılıkla Mücadele Derneğinin başkanlığını da yürüten Tekdemir,  Gazeteipekyol.com’a konuştu. Tekdemir,  asıl amacının bağımlılıkla ilgili toplumsal bir bilinç oluşturarak bu mücadeleye katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Kitap yazma sürecini anlatan Tekdemir, daha önce bağımlılıkla ilgili çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurguladı. 

TEKDEMİR: BAĞIMLILIK DÜZEYİNİ GÖZLEMLEDİĞİMDE, BİR KİTAP YAZMA GEREKLİLİĞİ HİSSETTİM

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde kurdukları dernek sayesinde, sahadaki faaliyetlerin ve toplumun bağımlılık düzeyinin farkına vararak bir kitap yazma ihtiyacı hissettiğini dile getiren Tekdemir, şöyle konuştu:

“Daha önce bağımlılıkla ilgili çalışmalarımız vardı. Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde bağımlılıkla ilgi bir dernek kurduk. Daha sonra gerek sahadaki çalışmalarımız gerekse toplumun içerisinde bulunduğu bağımlılık düzeyini fark ettiğimde bir kitap çalışması yapma ihtiyacı hissettim. Bu şekilde kitabımı yazmaya karar verdim.  Kitap, özellikle şuan da toplumun geneli içerisinde temel düzeyde bağımlılıkla ilgili bilgi ve bilinç düzeyi oluşturma amacı taşıyor. Kitabın içerisinde bağımlılıkla ilgili genel notlar var. Teknoloji, sigara, alkol, kumar ve diğer bağımlılıklarla ilgili genel olarak bazı noktalarda temel bilgiler verdik ve özellikle bunlardan kurtulma üzerinde çalışmalar yaptık. Kitabın son iki kısmında özellikle bağımlılıkla mücadele inanç boyutu ve bağımlılıkla mücadeleyi toplumsal olarak nasıl bütüncül bir şekilde yürütebiliriz şeklinde iki çalışma yaptık.”

“FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ”

“Bu kitabi yazmamdaki temel amaç herhangi bir ticari kaygı ya da farklı bir durum değildir.” diyen Tekdemir, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Son zamanlarda özellikle bağımlılığın tetiklediği toplumsal şiddet gibi konular bizi bu konuda sorumluluk sahibi kılıyor. Bizlerde özellikle bu konularda gençler ve ebeveynler üzerinde bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bizler neyin gündemini yaparsak ve neyin üzerine kafa yorarsak o tür şeylerin gündem olduğunu görüyoruz. Bu anlamda yazmış olduğum kitabın faydalı olabileceğini düşünüyorum. Yapılan bu çalışmaların özellikle madde bağımlılığından kurtulmak isteyenler için bir cesaret oluşturduğunu fark ettik. Bu tarz bir çalışma yapmamdaki en büyük amaç; bu mücadeleyi daha da güçlendirmek, bu anlamda bir katkı sunmak ve bir değer üretmektir. Bu çalışmanın bu anlamda hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Okuyucular bu kitabı hem internetten hem de Nida Yayıncılıktan, Şanlıurfa özelinde de Harran Kitapevinden temin edebilirler.”

Bu kitabın amacı: "Bağımlı olma, özgür ol"

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.