Milyonlarca kişi merakla bekliyor! Dünyaca ünlü banka Türkiye’de asgari ücret tahminini açıkladı

Ocak 2024'ten bu yana net 17 bin 2 lira olarak uygulanan asgari ücrete, Ocak 2025’te yapılacak zam oranı belirsizliğini koruyor. Uzmanlar ve siyasi kulisler farklı tahminler öne sürerken Alman bankacılık devi de tahminini açıkladı. İşte o rakam…

Milyonlarca kişi merakla bekliyor! Dünyaca ünlü banka Türkiye’de asgari ücret tahminini açıkladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milyonlarca asgari ücretli, 2024 yılını tek bir zamla geride bırakırken, 2025 için beklenen asgari ücret artışı gündemdeki sıcak konulardan biri haline geldi. Ocak 2024’ten itibaren net 17 bin 2 lira olarak belirlenen asgari ücret, yeni yılla birlikte hangi rakamlara yükselecek sorusuyla merakla bekleniyor.

Alman bankacılık devi Deutsche Bank’ın raporuna göre, 2025 Ocak ayında asgari ücrete yapılacak artışın yüzde 25 ile 30 arasında olacağı öngörülüyor. Ancak Ankara’daki siyasi kulislerde konuşulan rakamlar daha yüksek. Gazeteci Nergis Demirkaya'nın elde ettiği bilgilere göre, iktidar çevrelerinde asgari ücrete yapılacak zam oranı yüzde 36-37 olarak değerlendiriliyor.

Bu oranların uygulanması halinde, mevcut asgari ücrette yaklaşık 6 bin liralık bir artış yaşanacak ve maaşların 23 bin lira dolaylarına ulaşması bekleniyor. 2024 yılı içerisinde ara zam yapılmadığı için milyonlarca asgari ücretli, bu artışla birlikte daha iyi bir yaşam standardına ulaşmayı umut ediyor.

Ekim ayı itibarıyla, vatandaşlar, uzmanların öngörülerine ve siyasi kulislerdeki gelişmelere dikkat kesilmiş durumda. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklamalar, asgari ücretli çalışanların yaşamlarını etkileyen bu önemli konudaki belirsizliği giderebilir.

Milyonlarca kişi merakla bekliyor! Dünyaca ünlü banka Türkiye’de asgari ücret tahminini açıkladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.