Şanlıurfa’daki mühendisler Adana’da eğitim aldı

Türkiye tarımında pamuğun en yoğun üretildiği şehirlerden biri olan Şanlıurfa’da, makinalı hasat teknikleri hızla yaygınlaşıyor. Bu kapsamda, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personellerine yönelik bir eğitim düzenlendi. Personel, Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde pamuk hasat makineleri hakkında hem teorik hem de pratik eğitim aldı.

Şanlıurfa’daki mühendisler Adana’da eğitim aldı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Son yıllarda Türkiye tarımında yenilikçi yöntemler hızla gelişmeye başladı, özellikle makinalı hasat teknikleri pamuk tarımında yaygınlaşarak önemli bir yer edindi. Bu gelişmeler doğrultusunda, Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Tarım Bakanlığı teknik personellerine yönelik pamuk hasat makineleri üzerine eğitim düzenledi. 

Bu kapsamda, Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri pamuk hasat makineleri hakkında hem teorik hem de pratik eğitim aldı.

Eğitim programında, pamuk hasat makinelerinin çalışma prensipleri, doğru makine ayarları ve ürün kayıplarını minimuma indirmenin yolları gibi konular işlendi. Arazide uygulamalı olarak verilen eğitimle, makinelerin verimli kullanımı pratiğe döküldü. 

Bir haftalık yoğun eğitim programına katılan 20 teknik personel, pamuk tarımında verimliliği artırmaya yönelik önemli bilgiler kazandı. Eğitime katılan Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, "Hizmet içi eğitimlerle yenilikleri yakından takip ediyoruz," diyerek bu tür eğitimlerin sektöre sağladığı katkıya dikkat çekti.

Şanlıurfa’daki mühendisler Adana’da eğitim aldı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.