Windows kullanıcıları için hayat kurtaran kısayollar

Günümüz dijital çağında hepimiz bilgisayarları sıkça kullanıyoruz. Eğitim, iş, oyun ve sosyal etkileşim gibi pek çok alanda bilgisayarlar hayatlarımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Peki bilgisayar kullanımını nasıl daha verimli hale getirebiliriz? İşte Windows işletim sistemiyle ilgili bilinmeyen ve hayat kolaylaştıran kısayollar…

Windows kullanıcıları için hayat kurtaran kısayollar

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Windows tuşu, birçok kişinin aklında "Acaba neden klavyede var?" sorusunu doğurmuştur. Bunun nedeni bize birçok kısayol sunmasıdır. “Windows” tuşu sadece başlat menüsünü açmakla kalmıyor, diğer tuşlarla birlikte kullanıldığında kısayollarla birlikte hızlı bir bilgisayar kullanımı da sağlıyor

İşte bilgisayar geçmişinde hangi programların çalıştırıldığını görebileceğiniz kısayollar:

1. KOMUT İSTEMCİSİNİ AÇIN

İlk olarak, bilgisayarınızda Windows tuşu ile "R" tuşuna aynı anda basarak "Çalıştır" penceresini açın. Açılan pencereye "cmd" yazarak Enter'a basın. Bu işlemle birlikte siyah bir ekran açılacaktır; bu ekran, komut istemcisi olarak bilinir.

2. OLAY GÖRÜNTÜLEYİCİYİ KULLANIN

Siyah ekrana "eventvwr" yazarak Enter'a basın. Bu işlem, bilgisayarın geçmişini gösteren olay Görüntüleyiciyi açar. Burada, bilgisayarınızda hangi programların çalıştığını, hangi olayların gerçekleştiğini görebilirsiniz. Özellikle bilgisayarda hangi yazılımları kullandığını takip etmek için bu bilgi oldukça değerlidir.

3. EN SON AÇILAN DOSYALARI GÖRÜNTÜLEME

Eğer daha fazla detay istiyorsanız, yine siyah ekranda ”dir /O:D “ komutunu yazın ve enter tuşuna basın. Bu komut, en son açılan dosyaların listesini gösterir. Böylece, bilgisayarınızda hangi dosyaların ne zaman açıldığını görebilirsiniz.

4. SİSTEM AÇILIŞ VE KAPANIŞ ZAMANLARI 

Son olarak, bilgisayarın açılış ve kapanış saatlerini görüntülemek için şu komutu yazın:

bash kodu kopyala wevtutil qe System /rd:true /c:10 /f:text /q:"Event[System[(EventID=6005 or EventID=6006)]]"

Bu komut, sistemin en son açılış ve kapanış zamanlarını gösterir. Bu bilgi bilgisayar kullanımını takip etmek ve gerekli önlemleri almak açısından önemli.

Bu adımları takip ederek bilgisayar geçmişinizi gözlemleyebilir ve dijital dünyada daha bilinçli adımlar atabilirsiniz. Unutmayın, teknoloji kullanımı konusunda bilgi sahibi olmak, hem sizin hem de bilgi teknoloji güvenliğiniz için büyük önem taşıyor.

Windows kullanıcıları için hayat kurtaran kısayollar

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.