Şanlıurfa’da bu sorun yıllardır konuşuluyor ‘icraat yok’! Adıyaman'da mühürleme kararı…

Şanlıurfa'da, imarlı arsa bulamayanlar müstakil ev yapma umuduyla tarım alanlarına yöneliyor. Tarla, bağ ve fıstıklıklarda artan yapılaşma dikkat çekerken, komşu il Adıyaman'da birinci sınıf tarım arazilerinde inşa edilen bağ evlerinin inşaatları mühürlendi. Şanlıurfa’da ise bu konuda herhangi bir adım atılmaması zaman zaman tepkiye neden oluyor.

Şanlıurfa’da bu sorun yıllardır konuşuluyor ‘icraat yok’! Adıyaman'da mühürleme kararı…

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pandemi ve depremlerin yarattığı belirsizlikler, Türkiye genelinde insanların tek katlı müstakil ev arayışını hızlandırdı. Bu süreçte Şanlıurfa’da, imarlı arsa bulamayan pek çok kişi tarım arazilerine yöneldi. Tarla, bağ ve fıstıklıklarda hızla artan yapılaşma dikkat çekerken, komşu il Adıyaman’da ise farklı bir durum yaşandı.

Adıyaman’ın merkezine yakın Gölbaşı karayolu üzerindeki Çakal Köprüsü civarında, birinci sınıf tarım arazilerine inşa edilen hobi bahçeleri ve bağ evleri, İl Genel Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda mühürlenerek inşaatları durduruldu. Jandarma ekipleri, güvenlik önlemleri alarak durdurulan iki bağ evinin inşaat alanını mühürledi.

Tarım arazilerinde yapılaşmaya kesinlikle müsaade edilmeyeceği vurgulanırken, bu kararın arkasında tarım alanlarının korunması amacı yatıyor. Bu gelişmeler, tarım arazilerinin korunmasının önemini ortaya koyarken, kırsal alanlarda artan yapılaşmanın yaratabileceği ekonomik ve sosyal sorunları da gün yüzüne çıkarıyor.

Bu durum, benzer bir uygulamanın Şanlıurfa’da gerçekleşip gerçekleşmeyeceği konusunda merak uyandırdı.

 

 

Şanlıurfa’da bu sorun yıllardır konuşuluyor ‘icraat yok’! Adıyaman'da mühürleme kararı…

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.