Şanlıurfalı öğrenci Türkiye birincisi oldu

Viranşehir’de bulunan Rahime Hatun Kız Kur’an Kursu’nda eğitim alan Beyzanur Geldi, Kur'an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Final yarışmasında Türkiye birincisi olarak Şanlıurfa’nın gururu oldu.

5

Antalya’da, Kur'an kurslarına katılımı artırmak, hafızlık eğitimini teşvik etmek ve Kur'an-ı Kerim’i yüzünden güzel okumayı özendirmek amacıyla final yarışması düzenlendi. Yarışmaya Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya ve çok sayıda dinleyici katıldı.

Muratpaşa İlçe Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen yarışma, Kur’an tilaveti ile başladı. Bu anlamlı etkinlikte Kur’an bülbüllerinin performansları dinleyenleri etkileyerek göz doldurdu.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Türk Mûsikîsi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Tıraşçı’nın başkanlığında bir komisyon oluşturuldu. Komisyon üyeleri Dr. Ali Osman Alaca ve Hasan Köylü, yarışmacıların performanslarını değerlendirerek en başarılı olanı belirlediler.

Beyzanur Geldi, Viranşehir Rahime Hatun Kız Kur’an Kursu’nda Kur’an öğreticisi Melek Karagöz öncülüğünde eğitim alarak, yarışmada sergilediği başarılı performansla Türkiye finalinde birinci seçildi.